Kayıt Ol

The Long Blondes

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
The Long Blondes
« : 08 Temmuz 2008, 13:18:09 »


The Long Blondes, Sheffield’da kurulmuş, 5 kişiden oluşan İngiliz indie rock grubu. Long Blondes sadece müzikleri ile değil, aynı zamanda romantik bir çekiciliğe sahip punk imajları ile de bilinir. Grubun solisti Kate Jackson’ın The Guardian gazetesinin stil bölümünde sık sık haberleri yapılır. Jackson, NME dergisinin her sene çıkarttığı «cool» listesinde 2005’te 39, 2006’da ise 7. sırada yer aldı. Soliste sıralamadaki yeri hakkında sorulduğunda, «Büyük olasılıkla yeterli kıza sahip olmadıkları için listedeyim. Sıkıcı erkekler tarafından istila edilmiş durumdaki listeye çekici bir dokunuş getirecek birine ihtiyaçları vardı.» dedi.

Grup Üyeleri

* Dorian Cox – gitar ve klavye
* Reenie Hollis – bas gitar ve geri vokaller
* Emma Chaplin – ritm gitar, klavye ve geri vokaller
* Kate Jackson – vokal
* Screech Louder (gerçek ismi: Mark Turvey) - davul

Kariyerleri

13 Nisan 2006’da Rough Trade Records’la anlaşan grup, 2006 yazında ilk albümleri Someone to Drive You Home’u kaydettiler. Çıkış tarihi 6 Kasım 2006 olan albümü Pulp’ın eski basçısı Steve Mackey hazırladı. Albümün çıkışından önce, Haziran 2006’ta ilk single’ları «Weekend Without Makeup» yayınlandı. Bu single ile listelerde 28 numaraya ulaştılar. İkinci single’ları «Once and Never Again» ise 23 Ekim 2006’da çıktı ve İngiliz listelerine 30 numaradan girdi.[3] 2006 yazı boyunca İngiltere’de Carling Weekend, Leicester’s Summer Sundae ve Ireland’s Electric Picnic gibi pek çok festivalde konser veren grup, 2007 yazında İstanbul’da yapılan Radar Live Festival’e de katıldı ve 2 Temmuz 2007’de bir konser verdi.

Ekim ayında Erol Alkan’la birlikte ikinci albümleri için Londra’da çalışmaya başlayan The Long Blondes, 19 Aralık 2007’de yeni albümlerinin isminin «Couples» olacağını duyurdu. Albüme ait ilk single olan «Century«‘nin 24 Mart 2008’de çıkmasının ardından Couples 7 Nisan 2008’de yayınlandı.

Tarzları
The Long Blondes’un şarkılarında 60’ların popu, post-punk, new wave gibi akımlara ve Buzzcocks, The Ramones gibi grupların etkilerine çok sık rastlanır. Sheffield’dan çıkmış bir başka grup olan Pulp da Long Blondes’a öncülük etmiştir. Bu öncülük, grubun ilk albümlerini hazırlayan ismin Pulp’ın basçısı Steve Mackey ile de yakından ilgilidir. Grubun her şarkısında biraz önce sayılan farklı etkenlerden biri ya da birkaçı görülebilir. Grubun solisti Jackson’ın vokali The Slits’ten Ari Up, Blondie’den Deborah Harry ve Au Pairs’e benzetilirken; Dorian Cox’un geri vokalleri ise Pulp’ın eski solisti Jarvis Cocker’a çok benzer. Grubun müziklerinde gitarların ve bas gitarın etkisi belirgindir. Yine de grup, Burt Bacharach, Holland-Dozier-Holland, Chinn and Chapman ve Stock, Aitken and Waterman gibi müziklerinin dinleyiciye sunduğundan daha farklı esin kaynakları olduğunu iddia eder. Kariyerlerinin ilk yıllarında web sitelerinde «Biz The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Doors ya da Bob Dylan dinlemiyoruz. Her birimiz bir enstrüman seçtik ve çalmayı öğrenmeye çalışıyoruz.» açıklamasında bulundular. Bu açıklama web sitelerinde yayınlandıktan sonra adı geçen sanatçılara bir eleştiri olarak değil geçmişten türeten çağdaş müzik arenasının doğasına bir yorum olarak algılandı.[4]

Pek çok The Long Blondes şarkısının sözlerinde günlük yaşam ve ilişkiler konu edilir. «Once and Never Again«‘deki «Senin için saçlarımı kestirdim», «Senin yaşındaki bir kızı hissetmeyi ne kadar seviyorum» gibi mısralarda lezbiyen imalar sezilir.[5] «You Could Have Both» isimli şarkılarında Scott Walker’ı «Aziz Scott Walker» olarak anan grup, aynı şarkıda «Birini sevebildiğini biliyorum. Peki neden iki kişiyi sevemiyorsun diye şarkı söyleyen kimdi?(My Love Life» in the like «And who was it who sang, I know that you love one, so why can’t you love two?)» diyerek Morrissey’in «My Love Life» isimli şarkısına gönderme yaparlar.[6] «Lust in the Movies» Edie Sedgwick, Arlene Dahl ve Anna Karina’dan bahseder. İkinci albümleri «Couples«‘taki «Erin O’Connor» isimli şarkı ise manken Erin O’Connor hakkındadır.