Kayıt Ol

The Million Dollar Hotel

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
The Million Dollar Hotel
« : 05 Ekim 2009, 21:38:30 »


İzlerken (geç izlemiştim 2004 te filan) oyuncu kadrosuna şaşa kalmıştım. Neredeyse hepsi tanınmış bir kadroya sahip ama filmin kendisi pek de bilinmez nedense. Bu sitede de tanıtımı olmadığına göre burda da pek bilinmiyor sanırım. Filmin Senaristi ise U2' dan Bono. Filmin ortalarında piyano ile çalınan müziğin ve sonraki sountrack' in zamanında hastasıydım. Filmi Şiddetle tavsiye ederim izlemeyenlere. Türünde belirttiği gibi pek de bi gerilim yok bu arada filmde :)

Tür :   Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 3 Kasım 2000
Yönetmen : Wim Wenders
Senaryo : Nicholas Klein , Bono
Görüntü Yönetmeni : Phedon Papamichael
Müzik : Bono ,  Brian Eno ,  Jon Hassell ,  Daniel Lanois
Yapım : 2000, Almanya / İngiltere / ABD , 121 dk.


Oyuncular

Jeremy Davies (Tom Tom) , Milla Jovovich (Eloise) , Mel Gibson (Detektif Skinner) , Jimmy Smits (Geronimo) , Peter Stormare (Dixie) , Bud Cort (Shorty) , Amanda Plummer (Vivien) , Gloria Stuart (Jessica 'J.C.' Caldwell) , Gloria Stuart (Jessica) , Tom Bower (Hector)

Million Dollar Hotel, cinayet sırlarıyla dolu bir film. Arkadaşlığın,ihanetin ve karşılıksız aşkın hikayesi... Los Angeles'in banliyösündeki bir otelde geçen bir hikaye... (Delilerle Dolu)

Tom Tom saf ve masum bir gençtir ve deli gibi bir sokak kızı olan Eloise'ye (Milla) tutulmuştur. İlişkileri devam ederken bulundukları otelde bir soruşturma başlar, otelde konaklayanlardan biri ise çok büyük bir medya kralı'nın oğludur. Otelde işlenen bir cinayette olaylar karışınca FBI tarafından görevlendirilen dedektif Skinner ( Mel Gibson) devreye girer. Oteldeki herkes potansiyel suçlu haline gelir. Ama suçluyu bulmak hiç de kolay değildir. Çünkü otel deli ve akıl hastaları ile doludur. (Hepsi de çok komikler)

Dipnot: Erişimi olanlar youtube'a : I Am The Walrus from The Million Dollar Hotel yazarak filmin ortasındaki şarkıyı, U2 - The Ground Beneath Her Feet yzarak da sonundaki şarkıyı bulabilirler.