Kayıt Ol

The Newsroom

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
The Newsroom
« : 16 Ekim 2012, 00:09:32 »

The Newsroom, Aaron Sorkin tarafından yazılan ve ilk gösterimi Amerikan HBO kanalında 24 Haziran 2012 tarihinde yapılan bir televizyon dizisidir. Atlantis Cable News (ACN) adlı kurgusal kanalın sahne arkasını anlatmaktadır. Jeff Daniels'ın canlandırdığı 'anchorman' Will McAvo karakterinin kurumsal ve ticari engeller ile kendi kişisel karışıklıklarının yanında, ekibiyle birlikte bir haberi ekrana koymak için neler yaptıklarından bahsedilmektedir. Dizideki diğer yardımcı oyuncular ise; Emily Mortimer, John Gallagher Jr, Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel, Olivia Munn ve Sam Waterston.

The West Wing adlı eseriyle en iyi politik drama kategorisinde Emmy ödülü kazanan Sorkin, 2009 yılından bu yana kablo - TV merkezli bir drama geliştirmiştir. Aylar süren görüşmelerin ardından, kablo - TV ağının en iyilerinden HBO 2011 yılının Ocak ayında bir pilot bölüm çekilmesini istemiş ve daha sonra Eylül ayında dizinin çekimlerine başlanmasına karar verilmiştir. Sorkin birçok gerçek kablo - TV haber programını bizzat kendisi gözlemleyerek dizisi için araştırma yapmıştır. Sorkin ile birlikte yapımcı olarak Scott Rudin ve Alan Poul görev almaktadır. The Newsroom için ikinci sezon anlaşması yapılmış, Haziran 2013'te yayınlanacağı açıklanmıştır.

Dizinin Türkiye'deki bölümleri ise CNBC-e televizyonu tarafından yayınlamaktadır.[*]Vikipedi'den alıntıdır.[/*]


Yorumum:

İlk bölümünü izledim henüz dizinin ancak şimdiden çoğu diziden daha değerli oldu benim için. Herkese izlemesini tavsiye ederim.

Çevrimdışı Gilderoy

  • ***
  • 416
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
    • Kuyutorman
Ynt: The Newsroom
« Yanıtla #1 : 06 Kasım 2012, 22:52:35 »
Açıkçası izlediğim yabancı diziler bolca fantastik, bilimkurgu, mitolojik öğeler barındırır -dı. Bu hariç. Başladığımdan beri bırakamaz oldum. Öyle güzel bir iş çıkarıyorlar ki bugüne kadar izlediğiniz dizileri bir çırpıda unutuveriyorsunuz. Sanki bir diziyi değilde insanların günlük hallerini izliyor gibi hissetmeniz oldukça mümkün. İnsanların olaylara verdikleri tepkilerden tutun, başrol Will McAvoy'un ani çıkışlarına kadar her şeyin hemen hemen dört dörtlük olduğunu söyleyebilirim. Henüz 5.bölümdeyim fakat vereceğim puanın ileride pek değişeceğini sanmıyorum. 9,5/10
to see world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour
-William Blake