Kayıt Ol

Theatres des vampires

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Theatres des vampires
« : 27 Nisan 2008, 20:11:12 »
Theatres Des Vampires 1994 yılında metal müzik piyasasına farklı bir şekilde giriş yapmışlardı. Satanik ögelerle vampirik ögeleri birleştirmiş ortaya black metal üzerine gotik bir hava eklemişlerdi. Lord Vampyr 1989 yılından beri metal müziğin içindeydi en sonunda hayali olan kendi grubunu kurmuş ve ona "Theatres Des Vampires" adını vermişti.

Kısa bir süre geçtikten sonra Lord Vampyr grubunu tamamlamış ve karanlık düşünceler ve hava içeren şarkılarını 1995 yılında "Nosferatu, Eine Simphonie Des Grauens" adı ile piyasaya sürmüşler ve inanılmaz bir taleple karşılaşmışlardı.

Aralık 1995 yılında grup yine zindanların derinliklerinden gelen korkuları, vampir hikayelerini konu alan bir albüm peşinde iken bateristleri grubu terk etme kararı aldı. Ama grubun kalan elemanları Lord Vampyr'in yanında kalıp "Vampyrìsme, Nècrophilie, Nècrosadisme, Nècrophagie" albümünü çıkmasını sağlamışlardı.

Grup daha sonra sırası ile 1999 - The Vampire Chronicles, 2001 - Jubilaeum Anno Dracula, 2001 - Bloody Lunatic Asylum, 2002 - Suicide Vampire
2003 - Vampyrisme..., 2004 - Nightbreed of Macabria albümlerini piyasa sürmüş ve müzik türleri Black metalden daha çok gotik metale kaymıştır.

Cradle Of Filth'in benzeri ve taklidi olarak lanse edilen grup simdi kendi özgün müziği içinde yoğun atmosferik ve gotik müzikal ögeleri kullanıp dinleyici kitlesini gün geçtikçe arttırmıştır.

Grup Elemanları;

Lord Vampyr : Vokal
Incubus : Gitar
Morgoth : Gitar
Blutsanger : Bas Gitar
Nick A. : Bateri
Necros : Klavye
Justine & Scarlet : Bayan Vokal

Diskografi:

Vampyrisme, Necrophilie, Necrosadisme, Necrophagie  Müzik Şirketi: Garden Of Grief Productions  Albüm Çıkış Tarihi:  1996

   

Şarkı İsmi
Intro / Twilight Kingdom   
The Land Beyond The Forest 
Reborn In The Wood
While The Snow Turns Red
Vlad The Impaler

The Vampire Chronicles    Albüm Çıkış Tarihi: 1999  Müzik Şirketi: Blackend 



Şarkı İsmi
Preludium   
Enthrone The Dark Angel
Thule
Throne Of Dark Immortals
Woods Of Valacchia Part 2 - The Revelation
When The Wolves Cry
Exorcism 
Carpathian Spells
Cursed   
The Coven 
 
Bloody Lunatic Asylum    Albüm Çıkış Tarihi: 2001  Müzik Şirketi:Blackend 



Şarkı İsmi
Preludium To Madness
Til The Last Drop Of Blood
Une Saison En Enfer
Dances With Satan 
Lilith's Child   
Altar For The Black Mass 
Lunatic Asylum 
Oath Of Supremacy   
Dominions
Les Litanies De Satan 
 
Suicide Vampire   Albüm Çıkış Tarihi: 2002  Müzik Şirketi: Import 



Şarkı İsmi    
Theatre Of Horrors 
Lilith Mater Inferorum
La Danse Macabre Du Vampire 
Queen Of The Damned 
Bloodlust
Tenebradentro 
Il Vampiro 
Enthrone The Dark Angel

The (Un)official History 1993-2003    Albüm Çıkış Tarihi:2003 



Vampyrisme   Albüm Çıkış Tarihi:2003  Müzik Şirketi: Import 



Şarkı İsmi  
Vampyrìsme 
Twilight   
Beyond The Forest 
In The Wood   
Ancient Damned 
Woods Of Valacchia, Part 1 
The Dark Domain 
Walpurga's Night 
The Snow Turns Red 
The Impaler 
Kingdom Of Vampires   
The Enchanted Forest 


Nightbreed Of Macabria   Albüm Çıkış Tarihi: 2004  Müzik Şirketi: Blackend 



Şarkı İsmi
A Macabre Banquet   
Lady In Black   
Angel Of Lust   
Luciferia   
Incubo #1 
Macabria 
The Jester's Shadow
The Golden Sin
Carnival Day   
Incubo #2 
The Curse Of Headless Christ 
Mourning Day   
The Undertaker And The Crow 
The Beginning Of The End 


Pleasure And Pain   Albüm Çıkış Tarihi: 2005  Müzik Şirketi: Aural Music/dreamcell11 



Desire Of Damnation  Albüm Çıkış Tarihi: 2007  Müzik Şirketi: Blackend 



Anima Noir   Albüm Çıkış Tarihi:  2008 

she's back!!

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Theatres des vampires
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2008, 20:13:01 »
Vampirle Görüşme: Theatres Des Vampires Röportajı



Theatres des Vampires grubuyla bundan yaklaşık bir ay önce Shatraug'un isteği üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Shatraug esas itibariyle bu röportajın esas oğlanıydı. Tüm doğru ve yalan yanlış bilgileri toplayan da o oldu. Röportaj esnasında sorduğumuz soruların üçte biri sıkma çıkınca işi çevirmek için parendeler attık. Ama neticede böyle birşey çıktı ortaya...

Shatraug : Sürekli vampir işleriyle uğraşıyorsunuz. peki günlük hayatınız nasıl? Grup elemanlarının meslekleri varmı yoksa sürekli TDV ve müzikle mi uğraşıyorsunuz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Aslında sürekli müzik ve vampir işleriyle uğraşmak istiyoruz ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Başka mesleklerimiz de var tabii ancak bunlar da hep müzikle bağlantılı şeyler.

Shatraug : Mesela Countess Scarlet geçimini sağlamak için ne yapıyor?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Scarlet para kazanmak için bir giyim mağazasında çalışıyor. Scarlet moda konusunda gerçekten çok iyi ve işinde gayet başarılı.

Shatraug : Peki sen?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Bir iletişim acentasında çalışıyorum ve ayrıca ortaklarından da biriyim.

Shatraug : Ancak insanlar sizi Theatres Des Vampires ve vampir mevzularından tanıyor. Avrupa'da çok meşhursunuz.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Evet. İspanya, Almanya, Belçika, Rusya ve Güney Amerika... da çok sayıda fanımız var

Shatraug : İngiltere'de bir çok konser verdiniz. Hatta bazı kritiklerde sizin İngiltereli bir grup olduğunuz bile söyleniyordu.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Bir çok kişi tarafından İngiliz olduğumuz düşünülüyor ama biz İtalyanız. Roma!

Shatraug : Cradle of Filth ve sizden ne haber? Tarz olarak sürekli COF'a benzetiliyorsunuz.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Cradle of filth ve biz benzetiliyoruz? Sanırım bizim elimizden çıkmış tek bir notayı bile dinlemeyen insanlar söylüyor bunu. İmaj farklı. Müzik farklı. Stil farklı... Onlar, senfonik black metal yapıyor bizse Gothic metal. Sence ne yönden birbirimize benziyoruz? 1995'ten 1999'a kadar olan dönemde belki biraz benziyorduk fakat bunun üstünden 7 yıl gibi uzun bir zaman geçti. O zamandan sonra bir bayanın arkasında çalmaya başladık. Scarlet... Şarkı sözü tarzımızdan müzikal yapımıza kadar değiştik. COF ile aramızda bir benzerlik yok!

Shatraug : Cevaplarınızdan; 1- Benzetilmeyi sevmediğinizi, 2- değiştiğinizi anlıyoruz. Peki değişikliğin sebebi neydi?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Yoo bu ondan değil. Sadece bu salak bir benzetme olduğu için. Pleasure and Pain'i dinleyin ve herhangi br COF albümü dinleyin. Benzerlik var mı sizce?

Shatrug : Her neyse. TDV'yi neden ve nasıl değiştirdiniz. Eskiden Black metal grubuydunuz ancak şu an Gothic, Doom/Gothic metal -artık siz nasıl
diyorsanız- yapıyorsunuz.

Fabian - Christ Vampire Jesus : 10 yıl boyunca müziğimiz Vampirizm ile ilgiliydi. 10 yıl içinde bir insanın yaşamında birçok şey değişebiliyor sanırım. Biz geliştik ve görüşümüzü, zevklerimizi değiştirdik. Bence Black metal, Vampirizmi tamamiyle anlatmak için yeterli değildi. Vampirizm'in içinde romantizm ve tutku gibi olgular var. Black metal'in müzikal olarak erişebileceğimiz en üst nokta olduğunu düşündüm hep. Ve hayır diyebilirim ki biz vampirler icin muzik yapiyoruz.

Shatraug : Peki erotizm? Vampirizm ile erotizm arasında bir bağlantı varmı sizce?

Fabian - Christ Vampire Jesus : kesinlikle evet.

Shatraug : Bunu kullanmayı seviyor musunuz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Bence vampirizm ve erotizm bir çok sebepten dolayı birbiriyle bağlantılı. Mesela The "Kiss" of the vampire.. Bu bir çeşit seksüel kontak. Bir vampir, kurbanına boynundan saldırır. Kan önemli bir akışkan. Sperm gibi.

IronMan : Ohh evet daha lirik oluyor, başlangıca dönmek istiyorum, İtalyan bir grupsunuz. Roma'dan.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Evet.

IronMan : Fakat Romanyalıları seviyorsunuz. Dracula ve vampirlerden bahsediyorsunuz. Peki sizin için hangisi ilk sırada gelir; Gotik müzik mi vampir teması mı? Yoksa siz kendi müziğinizi ve anlatım şeklinizi mi seçtiniz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Sanırım bu konu hakkında birşeyler söylemek zorundayız. İlk olarak bence vampirizm'i Romanya kültürünün altında toprlamanız doğru değil. Bildiğiniz gibi Vampirizm Babil mitolojilerinden ortaya çıkmıştır. Lilitu (günümüzdeki Lilith), bir Babil tanrıçası ve dünya üzerindeki ilk vampirdi. Yunan ve Romanyalılar bu tip mitleri kendi kültürlerinin içine aldılar.

IronMan: (bu arada burda lilith's child çalıyor.)

Fabian - Christ Vampire Jesus : With the Lamia,ve the Strige... Ancak 1800 lü yıllarda İngiliz yazarlar Dracula ve Romanya imajı altında vampirizm hakkında yazıp çizmeye başladılar. Fakat bu çeşit bir efsane Akdeniz civarında yabancıydı. İtalya dahil. Dürüstçe söylüyorum. Vampirizme olan tüm sevgime rağmen kendimi Romanyalı gibi hissetmiyorum gerçekten. Ben İtalyanım ve bizim kültürümüz de bu tip efsanelerle dolu.

IronMan : Hepimiz Lilith'iz. Peki paganizm?

Fabian - Christ Vampire Jesus : "Paganizm" sorusundan kastın nedir? Paganizm ile ilgili düşüncelerimizi mi öğrenmek istiyorsun?

IronMan : vampirizm ve paganizm arasında bağlantılar var mı sizce veya paganizm hakkında neler düşünüyorsunuz bunları öğrenmek istiyorum.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Paganizm ve Vampirizm arasında doğal olarak çok güçlü bağlar var. Tıpkı benim bahsettiğim Pagan kültünden gelen vampir efsaneleri gibi. Paganizm hakkında... Italya 2000 yıl önce Pagan'dı. Ve bunu ülkemizdeki anıtlarda halen hissedebilirsiniz. Popüler kültürdeki bir çok şeyin içine girmiş durumda şu an. Bu gün hristiyanlardan çalınmış bir çok milletin bayram ve özel günleri, Pagan kültüründen gelen şeyler. Kutsal günler bile çok eski dinsel törenlerle alakalı.

IronMan : Vampir sorularına daha sonra tekrar döneceğim. Şimdi müziğinizden bahsedelim. Şarkı sözlerinizde özellikle son albümde bir değişme var mı?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Müzik hakkında konuşmaya başlamadan önce benim sana bir sorum var

IronMan : Tabiki

Fabian - Christ Vampire Jesus : Sen neredensin?

IronMan : Türkiye.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Tamam. Şimdi sana vampir kültünün dünyada (Romanya dışında) ne kadar güçlü olduğunu göstermek için bir örnek vereceğim. Hatta Arap kültüründe yani Türkiye'nin de bakış açısından. 1000 gece kitabında bile vampirlerden bahseden bir öyküye rastlayabilirsiniz. Arap kültüründeki çok eski bir kitaptan bahsediyoruz.

IronMan : Ancak Drakula Osmanlı sınırlarında yaşıyordu ve kurbanları sadece zayıf Türk köylüleriydi.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Sen şu an Drakula'nın tarihçesinden bahsediyorsun.

IronMan : Biz arap değiliz ve o bahsettiğin bizim kültürümüz değil. Bu tıpkı size yunan denmesi gibi olurdu. Ayrıca müzikten bahsedelim. Sizin son albümünüzde kalmıştık.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Evet bir açıdan da Yunan sayılırım. Roman kültürü yunan kültüründen geliyor ;) Tamam müziğe dönelim.

IronMan : Türk kültürü Orta Asya ile Kuzey ve Doğu avrupa'dan geliyor. Orta Asya ile Orta Doğu arasında milyonlarca kilometre var. EVet. Maestro, müzik. Favori albümünün Pleasure and Pain olduğunu söyleyebilir miyiz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Hem evet hem de hayır. Pleasure and Pain benim için çok önemli. Çünkü 10 yıllık müzik hayatımızdaki değişikliğimizi gösteriyor. Sonunda Vampirizm hakkındaki hislerimizi yansıtmak için doğru yolu bulduğumuzu gördük... Bu albümü bü yüzden sevdim. Birçok açıdan da en iyi albümümüz olduğunu düşünüyorum.

IronMan : Evet kısmını anlayabiliyorum ama cevabın hayır kısmını göremedik.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Ancak Iubilaeum Anno Dracula 2001'i de seviyorum. Bu yüzden Iubilaeum ve Pleasure and Pain albümleri 2 farklı şeyden dolayı bence en iyileri.yaşamımızda ve kariyerimizdeki 2 farklı dönem.

IronMan : Hangisi sizin kariyeriniz açısından daha etkili?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Tabiki de Pleasure and Pain . 2005'ten bugüne kadar bizim yükselişimizi ortaya çıkardığı için Pleasure and Pain'e teşekkür ediyorum.

IronMan : Bu arada Scarlet ne zamandır sizinle birlikte söylüyor?

Fabian - Christ Vampire Jesus : 1999'dan beri. Ancak 2004'e kadar Scarlet back Vokal idi. Erkek vokal gruptan ayrıldıktan sonra onun yerini aldı. Bu Scarlet'in lead vokal olduğu ilk albüm.

IronMan : Vokalist değişikliğinden sonra neler değişti?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Öncesine göre çok daha meşhuruz ;)

IronMan : Scarlet'in gruptan daha fazla ünlü olacağını düşünmüyor musunuz hiç?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Yoo O'nun durumundan gayet memnunum. O bir çok ülkede idol haline geldi. Bu onun için de iyi bizim için de.

IronMan : "The Addiction Tour 2006". Bu Dvd için hangi ülkeleri turladınız?

Fabian - Christ Vampire Jesus : İngiltere, İtalya, Almanya, Avusturya Belçika, Slovenya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti,

Shatraug : Turne nasıldı? Size neler kazandırdı? Müzikal görüşünüzü nasıl etkiledi? Türkiye'ye niçin gelmediniz? Gelmeyi düşünür müsünüz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Turne güzel bir olay. Birçok farklı ülkeden, kültürden ve görüşten birçok farklı fan ile buluşuyorsunuz.

IronMan : Hangi gruplarla turladınız ve sizin için bu turnedeki en büyük konser hangisiydi?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Türkiye. Aslında tek sebep bizi Türkiyede tanıtacak, destekleyecek bir organizatörün olmayaşından. Fakat Türkiye'yi turlamayı isterdim. Tüm dünyayı turlamak istediğim gibi. ;)

IronMan : En çok hangi grupla turneye çıkmak isterdiniz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Hmm. Biraz düşünmeme izin ver.

IronMan : Tabiki.

IronMan : Ayrıca bu soru için Scarlet'tan da bir cevap istiyorum.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Sanırım Lacuna Coil.. Onlar da İtalyan olduğu için! Onlarla turneye çıkmak bayağı komik olurdu.

IronMan : bence de ;)

Fabian - Christ Vampire Jesus : Scarlet: Lacuna Coil.... Güzel kızları seviyorum. Bu biseksüel duruşumdan kaynaklanıyor.

IronMan : Güzel.. halkın starını bulduk! Monica Belluci ve Lacuna Coil. italya'yı seviyoruz. Metal female voices festival'i nasıldı?

Fabian - Christ Vampire Jesus : İtalya bir çok güzel kadınla dolu. Scarlet de bunlardan biri. Metal Female voice festival gerçekten çok çok harika bir festival. 5000-6000 civarında kişi, sadece bir bayanın arkasında çalan gruplar. Güzel bir tecrübeydi. Tekrar çıkarız umarım.

IronMan : Albümdeki düetlere kim karar verdi.

Fabian - Christ Vampire Jesus : Birlikte karar verdik.

IronMan : 4 taneydi değil mi

Fabian - Christ Vampire Jesus : Grubumuzu seven ve müziğimize saygı gösteren 4 dostumuzu seçtik. Onlarla düet yapmak güzel bir tecrübeydi.

IronMan : Yakın zamanda turne planınız var mı?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Önümüzdeki günlerde Vampire Connextion partisi için Londra'da olacağız. Partinin özel konuklarıyız..


Shatraug : Yeni haberler varmı peki?
Fabian - Christ Vampire Jesus : Bugünlerde "La Dance macabre du Vampire" albümünün remixlenmiş versiyonunu çıkarmak için çalışıyoruz. Industrial tarzdaki albümün adı Desire of Damnation olacak. Albüm 2 Cd den oluşuyor. İlk cd The Addiction tour 2006 DVD'sinin audio versiyonu, diğer cd de ise 4 yeni şarkı 3 remix 2002 bi parçanın yeni çekimi ve küçük bir orkestra tarafından çalınmış bir parça bulunmakta. Bu yeni albüm çıktıktan sonra Avrupayı yeniden turlayacağız. 3 şubat 2007'de Londra Slimeligt'da yeni albüm için grupla beraber çalacağımız bir parti yapacağız. Bu şovu kaçırmayın! Özel bir çıkış partisi olucak!

IronMan : asla! albüm tanıtım partilerini severim

Fabian - Christ Vampire Jesus : Harika! Yeni albümün bütün parçalarını canlı çalacağız! Tabiki yeni albümü çok özel bir fiyata alabileceksiniz!
sadece bu gece için! Bu yüzden biçok hayranımızın orda olacağını umuyorum.
Birçok sürprizin olduğu özel bir show olacak!bu bir söz!

IronMan : Ok, tarihler not edildi! Ve bu noktada tekrar vampirizme geri dönmek istiyorum... Bizim sitenin forum sayfasından zararsız bir soru..
Hollywood vampirleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fabian - Christ Vampire Jesus : Favorilerim: The Addiction (1995), Nosferatu (2 versiyonu.. 1922 ve 1979), The Hunger (1983) ve tabiki Inteview with the vampire! (Hatırladığım kadarıyla 1994)

IronMan : 1 ) Beyaz perdedeki en iyi vampir kimdi: Boris karloff mu Bela Lugosi mi ?

Fabian - Christ Vampire Jesus : BELA LUGOSI. Kolumdaki Bela Lugosi'nin dövmesi

IronMan : Ve sonuncu sorumuz. Bir şey eklemek yada Türkiye'ye birşey söylemek ister misiniz?

Fabian - Christ Vampire Jesus say : İstanbul'u görmek istiyorum gerçekten... Herkes onun büyülü bir şehir olduğunu söylüyor ... Bu yüzden gerçekten Türkiye'de çalmak isterim! Ve.. en önemli nokta ise TÜRK KEBABINI SEVİYORUM :) BU YÜZDEN TÜRKİYE'DE ÇALMAK ZORUNDAYIM!
she's back!!

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Theatres des vampires
« Yanıtla #2 : 27 Nisan 2008, 20:16:09 »










she's back!!