Kayıt Ol

Travis

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Travis
« : 22 Mart 2008, 01:13:36 »

İlk adları ‘Running Red’ olan İskoç grup Travis, Chris ve Jeff Martyn kardeşler tarafından kuruldu. Chris ve Jeff Martyn’in okul arkadaşı Andy Dunlop’un gitara, Neil Primrose’un davula geçmesiyle kadrosunu oluşturan grup, vokale bayan bir vokalist geçirerek ilk konserini ‘Glass Onion’ ismi altında gerçekleştirdi. 1991 senesinde yeni vokalist arayışlarına başlayan Glass Onion, kadrosuna 1991 yılında Fran Healy’i dahil etti. 1993 yılında “The Glass Onion” adında bir EP çıkartan beşli, Amerikalı prodüktör Niko Bolas’ın dikkatini çekmeyi başarırıken, grubun ismi bir kez daha değişti ve ‘Travis’, grubun yeni ismi oldu. Chris ve Jeff Martyn’in gruptan ayrılmasıyla kadroya Dougie Payne dahil olurken, grup Glasgow’da birçok konsere katılmaya başladı.

Kadrosunu tam olarak oluşturduklarını düşünen Travis, Londra’ya geçerek kendilerine bir daire kiraladı ve hazırladıkları demo, Go!Discs Records’dan Andy MacDonald’ın eline geçti. Andy MacDonald’ın beğenisini ve desteğini kazanan grup, 1997 yılında ilk albümünü çıkardı.

1997 tarihli “Good Feeling” albümü İnglitere listelerinde 9 numara olurken, albüme olan tepkiler olumlu yöndeydi. Birkaç canlı performansdan sonra 2. albüm hazırlıklarına girişen Travis’in bir sonraki albümü 1999 senesinde piyasaya çıktı.

1999 Mayıs ayında çıkan “The Man Who”, İngiltere listelerinde 7 numaraya çıkarken, albümün bir önceki albüme göre daha melankolik olması müzik eleştirmenlerinin bazıları tarafından beğenilmedi. Albümden çıkan 3. single “Why Does It Always Rain On Me?” dinleyenlerin beğenisini kazanırken, albümün yeniden listelere girmesini sağladı. Özellikle aynı sene Glasgow’da verdikleri bir konserde “Why Does It Always Rain On Me?” çalarlarken yağmurun başlaması, grubun gazetelere ve televizyonlara medyatik bir şekilde çıkmasına ve albümün listelelerde 1 numara olmasına yardım etti. 2000 yılındaki İngiliz Müzik Ödülleri’nden “En iyi Albüm” ödülünü alan grup, katıldığı 237 konserle hayranlarıyla buluştu ve Oasis ile beraber Amerika turnesine çıktı.

“The Man Who”daki sound’ları ile İngiltere’de Starsailor ve Coldplay gibi grupların doğumuna yardım eden Travis, 2001 yılında 3. albümleri “The Invisible Band”i çıkarttı. İngiltere listelerinde 1 numara olan albümde, müziğin gruptan daha önemli olduğu mesajını vermeye çalışan grup, İngiltere Müzik Ödülleri’nden “En iyi Grup” ödülüyle döndü. “Coming Around” parçasıyla Amerika’dan da olumlu tepkiler alan Travis, bunu çıktıkları dünya turnesiyle de tüm dünyaya duyurmak istediler.

2002 senesinde dünya turnesinin Fransa ayağında davulcu Neil Primrose’un bir kaza geçirerek boynunu kırması, Travis’in neredeyse dağılmasına sebep oluyordu. Neil Primrose’un kendisini toparlanmasıyla İskoçya’da yeni albümlerinin kayıtlarına başlayan grup, 2003 senesinde 4. albümü piyasaya sürdü.

2003 senesinde gelen “12 Memories”, diğer albümlere göre daha karanlık ve politik bir albüm olma özelliğini taşırken, albüme eleştiriler yine olumlu yönde oldu. İngiltere listelerinde 3 numara olan albüm, Amerika’dan istediği ilgiyi göremedi.

2004 senesinde oldukça başarılı bir Amerika ve İngiltere turnesi yaşayan Travis, 2005 senesinde “Singles” adında bir derleme albüm çıkarttı. Bu derleme albümde “Walking On The Sun” adında yepyeni bir parçaya da yer veren grup, aynı sene İngiltere’de birkaç konsere katılarak hayranlarıyla buluştu.

2007 senesinde “The Boy With No Name” adlı albümünü hayranlarına sunan Travis, albümün prodüksiyonunda Nigel Godrich ile biraraya geldi. Albümden ilk single’ı “Closer” adlı parçaya seçen grup, single ile İngiltere listelerinde 10 numaraya yerleşti. Parçaya çekilen video klipte aktör Ben Stiller’ı oynatan topluluk, albümden 2. single’ı ise “Selfish Jean”di. Albüm sonrasında çıkılan turnede Claus Bjorklund (piyano) gruba eşlik ederken, topluluk albümden 3. single’ı “My Eyes” adlı parçaya seçti.

Last Fm'den alıntıdır..

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Travis.*
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2008, 01:16:29 »
* why does it always rain on meeeee *  :D

sonra bı de *closer* , bı de *my eyes* =)

 :yup

dıger sarkıları da hostur tabı ama bu sarkılar ayrı bı guzeldır benım ıcın =)

Çevrimdışı roach

  • **
  • 218
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Travis.*
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2008, 07:23:56 »
love will come through...  :-\ en sevdigim ve 4 yıldır bıkmadan dinnedigim sarkılarıdır...
Just an act
An impossible divorce
That put the life in to you
It’s too late to abort