Kayıt Ol

Usher

Çevrimdışı HoLier

  • **
  • 148
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Usher
« : 15 Nisan 2008, 17:59:41 »
Amerikalı müzisyen, şarkıcı. Gerçek adı Usher Raymond'dır. Yeteneğiyle küçük yaşlarda dikkat çeken Usher kısa zamanda R&B türünün en gözde sanatçıları arasına girdi. Grammy ve MTV ödüllerine doymayan ve Yeah! adlı single'ıyla tüm dünyanın tanıdığı bir isim olan Usher, oyuncu olarak da başarılı performanslar sergilemiş ve birçok filmle birlikte ünlü Broadway müzikali “Chicago”da da sahne almıştır.

14 Ekim 1978'deDallas, Texas, Amerika'da dünyaya geldi. Jonetta Patton ve Usher Terry Raymond III'ın oğluydu. Chattanooga, Tennessee'de geçen çocukluk yılları sırasında ailesiyle gerçekleştirdiği kilise ziyaretlerinde Gospel korosuna katılıyordu ve müzik konusundaki yetenekleri ilk kez bu şekilde keşfedilmişti. Bu dönemde yerel yetenek showlarına çıkmaya başlayan Usher, övgüyle karşılanıyordu. Ailesi onun daha iyi fırsatlarla karşılaşması için taşınma kararı aldı ve Raymondlar bu sebepten kısa bir süre sonra Atlanta, Georgia'ya yerleştiler. Usher burada North Springs Charter School of Arts and Sciences'a kaydoldu ve bir yetenek yarışmasına katıldı. Prodüktör LA Reid'in onu keşfetmesi uzun sürmeyecekti ve bunun sonucunda plak şirketi LaFace için seçmelere girme şansı kazandı. Ardından LaFace ile anlaşmaya varan genç yetenek ilk kontratını imzalayarak müzik dünyasına merhaba dedi.

1994'te tanıtım albümü “Usher” yayınlandı. Albümden çıkan ilk single Think of You oldukça başarılı oldu ve sanatçıya altın plak kazandırdı. Bu başarılı başlangıcı 1995’te Coca Cola için kaydettiği jingle'la sürdüren Usher, kısa bir süre sonra da Monica ile “Let’s Straighten It Out” şarkısında düet yaptı.

1997 yılında liseden mezuniyetinin hemen ardından 2. albümü “My Way”i hayranlarıyla buluşturdu. Albümde yer alan 9 şarkının altısında söz yazarı olarak kendisi vardı ve ilk single "You Make Me Wanna”, Usher’ı R&B’nin en gözde sanatçılarından biri yaptı. 11 hafta boyunca bir numarada kalan şarkı, ardından çıkan single'lar “Nice&Slow” ve “My Way”le birlikte albüme platin plak ödülü kazandırdı. Usher bir süre sonra Hollywood'dan da teklifler almaya başlamıştı ve 1998’de “The Faculty” isimli korku filminde rol aldı. 1999 yılındaysa “Light It Up” isimli film için yeniden kamera önüne geçti.

Verdiği konserlere ilgi büyüktü ve bu sebepten 1999’da “Live” isimli konser albümünü hayranlarıyla buluşturdu. Usher, 2001 yılının sonunda 3. stüdyo albümü “8701”i yayınladı ve Amerika listelerinde 4 numaraya yerleşen bu çalışmasıyla müzik eleştirmenlerinin gözdesi oldu. Listelerde gösterdiği başarıyı 2001 Grammy’lerinde aldığı “En İyi Erkek R&B Vokal Performansı” ödülüyle pekiştiren müzisyen, 2002'de yine aynı döülü “U Don’t Have To Call” adlı şarkısıyla kazandı.

2004 yılı “Confessions” adlı 4. albümünün yılı oldu. Zira albümden çıkan ilk single “Yeah!” ile altı hafta boyunca listelerde 1 numarada kalma başarısı gösterdi ve bu single'la Usher adını dünya üzerindeki herkes duymuş oldu. MTV Video Müzik Ödülleri’nden “En İyi Erkek Sanatçı” ve “En İyi Albüm” ödülünü kazanan Usher, 2005 yılındaysa “En Çağdaş R&B Albümü”, “En İyi Rap/R&B Düeti”, "En İyi R&B Grup Vokal Performansı” (My Boo) ödüllerini topladı.

Aynı yıl “In The Mix” ismindeki komedi filminde izleyici karşısına çıkan sanatçı, 2006'daysa ünlü Broadway müzikali “Chicago”da sahne aldı.

The Neptunes, Jermaine Dupri, Jimmy Jam ve Terry Lewis gibi önemli isimlerle birlikte çalıştığı yeni albümünün çıkış tarihini 2008 olarak açıklayan müzisyen, Young Jeezy ile ortak hazırladığı ilk single çalışması "Love in This Club"'ı 26 Şubat tarihinde yayınladı. Single, Billboard listesinde 1 numaraya kadar yükseldi.

Ve buraya tıkLayarakta Hürriyetin usher'ın hayatı asLı resimLerine uLasabiLirsiniz.