Kayıt Ol

Yaklaşan Dip - Onat Bahadır

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Yaklaşan Dip - Onat Bahadır
« : 02 Mart 2017, 11:47:23 »

"Boşluğa Gülümsemek" ve "Deliliği Beklerken" kitaplarıyla ülkemizin önemli korku ve gerilim yazarlarından Onat Bahadır'ın yeni öykü kitabı "Yaklaşan Dip", İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Psikolojik gerilim ve korku edebiyatının Türkiye’deki sayılı yazarlarından biri olan Onat Bahadır, içinde yaşadıkları zamana ve mekâna yabancılaşmış insanların öykülerini anlatıyor Yaklaşan Dip‘te.

Alıntı
“Işık tümden kaybolur ve gövdem yosunların arasına karışırken orada başka bir şey fark ediyorum. En başından beri orada olduklarını biliyordun duygusu eşlik ediyor bu gördüğüme. Sağa sola dalgalanıp duran yeşil uzantıların arasından bana bakıyorlar. Ne dehşet ne de merak hissettiğim… Bildiğini hatırlamanın, ya da belki dipte olmanın, serinliği çöküyor üstüme.”

Bu dünyanın sakinleri, yalnız kalmanın ve kalabalığa karışmanın, canlı ve ölü olmanın, intikamın ve kabullenmenin ikilemleriyle dolu kahramanlar olarak karşımıza çıkıyor. Kimi göğe varıyor bu kahramanların, kimi dibe…

Derinlerde yatan dehşetle hesaplaşmak için yapılabilecek tek şey var: Dalmak, daha da derine dalmak…

Tuhaf kurgu, gerçeküstü gerilim ve korku öykülerinden oluşan ve toplamda 112 sayfadan oluşan kitapta 10 öykü bulunmakta. İsimleri ise şöyle:

    Sinek
    Tanrı Misafiri
    İki Balık Bir Adam
    Kalabalık Oda
    Havada Yüzen Tabutlar
    İsimsiz
    Av
    Sakinler Sitesi
    Yaklaşan Dip
    Kaybolduğum Yer


Başta da belirttiğimiz gibi kitap İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Yayına hazırlanma sürecini Yankı Enki üstlenmiş. Onat Bahadır, ilk iki kitabıyla oldukça etkileyici bir dili olduğunu bizlere zaten kanıtlamıştı ve haliyle bu yeni kitabı okuyup yorumlamak için sabırsızlanıyoruz!

Haber: Hakan "magicalbronze" TUNÇ
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Yaklaşan Dip - Onat Bahadır
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2017, 11:47:49 »
Yaklaşan Dip, Onat Bahadır'dan okuduğum ilk kitaptı. Doğruyu söylemek gerekirse başlangıçta biraz korktum, çünkü ilk üç öyküde aradığımı tam olarak bulamadım. Ama kitap adına yaraşır bir şekilde sona doğru, dibe doğru yaklaştıkça öyküler de gitgide daha iyi hale geldi.

"Tanrı Misafiri" ve "İki Balık Bir Adam" adlı hikayeler enteresandı ama bana pek hitap etmedi. Bir şeyler eksikti sanki. Keza "Sinek" de romanlara yaraşır, harika ve son derece keyifli bir anlatıma sahip fakat o eksiklik hissi bu öykünün sonunda da var. Sanki biraz daha uzun olsa, işleri bir tık daha ilerletse çok daha iyi olabilirmiş gibi.

Öte yandan "Kalabalık Oda," "Havada Yüzen Tabutlar," "Av," "Yaklaşan Dip" ve "Kaybolduğum Yer" adlı öyküleri çok beğendim. Favorimse anlatımına hayran kaldığım "Sakinler Sitesi" oldu. Onat'ın bu öyküdeki kelime seçimleri ve betimleri harikaydı doğrusu.

İsimsiz adlı deneysel hikayeyi de yüzümde bir tebessümle okudum :) Fantastik ve gerilim türünü sevenlere tavsiye olunur.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.