Kayıt Ol

Stephen King

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 369
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #30 : 22 Eylül 2010, 08:11:38 »
Ya bilmiyorum ben daha önce hiç okumadım. Fantastik kurgu dan hoşlanırım. Başlamayı düşünüyorum da hangi kitabından başlasam tavsiye verebilecek olan varmı.

Çevrimdışı Victoria

  • **
  • 316
  • Rom: 3
  • Peynir!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #31 : 22 Eylül 2010, 14:12:40 »
Benim ilk olarak başladığım kitabı Gece Yarısın 2 Geçe idi. Ve o kitap sayesinde çok sevmiştim yazarı. Sana tavsiye edebileceğim daha bir çok kitabı var. Ama bana sorsan içlerinden en güzeli budur.
Spoiler: Göster

''I do not suffer from insanity, I enjoy every minute of it."
- Edgar Allan Poe

Çevrimdışı grikunduz

  • **
  • 369
  • Rom: 6
  • Est solarus oth mithas
    • Profili Görüntüle
    • HayalGezer
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #32 : 22 Eylül 2010, 14:13:45 »
Tamam listeme ekledim Açlık Oyunlarından sonra o var teşekkür ederim. :)

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #33 : 22 Eylül 2010, 16:30:31 »
Ya bilmiyorum ben daha önce hiç okumadım. Fantastik kurgu dan hoşlanırım. Başlamayı düşünüyorum da hangi kitabından başlasam tavsiye verebilecek olan varmı.

Bence King'den hatırı sayılır bir miktarda kitap okuyan herkes, "Kara Kule" serisine mutlaka adım atmalı. Bir an önce onunla kaynaşıp bu dünyaya girmelisiniz diye düşünüyorum. :)

Ynt: Stephen King
« Yanıtla #34 : 23 Ocak 2011, 10:59:29 »
ya çok kitabını okudum ve herbirinde ayrı bir korku yaşadım...
ve adam gerçekten korku ve gerilim yazmak adına soyadı gibi bir king
ki üstüne tanımıyorum

kara kule serisine gelince
çok istedim ama burada bulamıyorum ne yazık ki
sadece D&R da bir ara üçüncü kitabı gördüm
ilk fırsatta okumaya kararlıyım ama... :)
Melekler alsa beni götürse,Karanlığa teslim olmadan...

Çevrimdışı cia

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #35 : 11 Şubat 2011, 16:40:37 »
King! kraldır, ilahtır... bir solukta okunur, uzun bir süre etkileri gözlemlenir kişi üstünde. kendileri en sevdiğim yazardır. biribirinin benzeri gibi duran kitaplarda bile boğulurum onun için. daha az hoşlandığım kitapları olur sadece, beğenmedim diyemem zaten bir kitabına. ki o kitaplar da genelde bilimkurguya kaymış kitaplarıdır. bunlardan daha az hoşlanma sebebim de basittir aslında çok fazla gerçekçilerdir. rüya avcısı mesela; o kitabı bazı yerlerinde bırakmak zorunda kalmıştım düşünün. en sevdiğim kitabıysa  Bir Aşk Hikayesi'dir. muhteşemdir, olağanüstüdür, bağımlılık yapar king. kara kuleyi okumadım daha ama onu da okuyacağım muhtemelen yakındır. İlk mesajım da onunla ilgili olsun istedim, ne bileyim o kadar severim adamı :)

Çevrimdışı deryahur

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #36 : 25 Eylül 2011, 09:03:56 »
Adamın neredeyse her kitabını film yapıyorlar. Bir tek Kara Kule serisini okumadım. En sevdiğim yazarlardan biridir.

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #37 : 13 Nisan 2012, 19:17:39 »
Bir tek Kara Kule'yi mi okumadın?? O halde acilen başlamalısın :D
Çoğu kitabı çok güzel (çoğu diyorum çünkü Stephen King'i ne kadar sevsem de bazı kitaplarını sevemedim) ama Kara Kule bambaşkadır, üstelik Kara Kule dışında hepsini okuduysan seriye onca gönderme okumuşsundur. Umarım Kule'ye en kısa zamanda başlarsın...

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #38 : 07 Ekim 2012, 15:11:51 »
Öyküleri seviyorsanız Üstad'ın Karanlık Öyküler adlı kitabını okuyun. Şahsen ben okudum ve çok beğendim.
“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)

Çevrimdışı sirdede

  • **
  • 111
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #39 : 08 Ekim 2012, 11:22:18 »
Stephen King'in Kara Kulesi Orta Dünyanın Barad-Dûr'ü. 

Çevrimdışı

  • ***
  • 581
  • Rom: 47
  • Hayvan Yemeyelim!
    • Profili Görüntüle
    • http://bulentozgun.blogspot.com/
Ynt: Stephen King (Okur Testi)
« Yanıtla #40 : 19 Mayıs 2013, 01:08:43 »
Daha evvel Vikitap'ta yayınladığım test. Burada da paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz.

Stephen King Testi

Korku-gerilim edebiyatının kralı olarak ülkemizde ve dünyada ününü onlarca yıl koruyan, kitapları milyonlarca satan, kitaplardan uyarlanan filmleri baş tacı edilen çok ünlü bir yazar Stephen King. Her ne kadar doğaüstü korku-gerilim temalarını ele alsa da her kitabının güçlü bir edebi yanı vardır, bu denli etkileyici olmasının sırrı da buradadır. İyi bir aile babası da olan Stephen King'i ne kadar tanıyorsunuz bir bakalım.

1. King’in “Rita Hayworth'u Seven Adam” adlı uzun öyküsünden Frank Darabont tarafından uyarlanan filmin adı nedir?

a)   Gizli Pencere
b)   Esaretin Bedeli
c)   Sis
d)   Sadist

2. King “Kara Ev” ve “Tılsım” romanlarını hangi yazarla birlikte yazmıştır?

a)   Clive Barker
b)   Dean R. Koontz
c)   Peter Straub
d)   Neil Gaiman

3. King’in sekiz kitaptan oluşan ünlü fantastik serisinin adı nedir?

a)   Mahşer
b)   Ejderhanın Gözleri
c)   Kara Kule
d)   Duma Adası

4. King’in telekinetik güçlere sahip bir kızı anlattığı ilk romanının adı nedir?

a)   Göz
b)   Tepki
c)   Christine
d)   Tom Gordon'a Âşık Olan Kız

5. King’in ülkemizde de kitapları yayınlanan yazar oğlunun adı nedir?

a)   Owen Phillip
b)   David King
c)   Guy Pillsbury
d)   Joe Hill

6. Stephen King’in, yazma sırlarını anlattığı kurgu olmayan kitabının adı nedir?

a)   Yazma Büyüsü
b)   Yazma Sanatı
c)   Anlatmak İçin Yaşamak
d)   Roman Sanatı

7. Hangi çevirmenimiz herhangi bir Stephen King eserini Türkçe’ye çevirmemiştir?

a)   Canan Kim
b)   Mehmet Harmancı
c)   Gönül Suveren
d)   Funda Uncu

8. Başarılı bir uyarlama olmasına rağmen King tarafından beğenilmeyen o ünlü Stanley Kubrick filmi, hangi romandan uyarlanmıştır?

a) O
b) Hayvan Mezarlığı
c) Yeşil Yol
d) Medyum

9. Stephen King’in “karanlık tarafım” dediği ve bazı romanlarında kullandığı takma ismi nedir?

a)   Richard Bachman
b)   Eric Arthur Blair
c)   Émile Ajar
d)   Rodney William Whitaker

10. Ülkemizde çeşitli şekillerde okunmasına karşın yazarın isminin doğru okunuşu nasıldır?

a)   Stefan
b)   Stivın
c)   Stefın
d)   Stefani

11. Zor bir soru: King’in bir dergiye satarak para kazandığı ilk öyküsünün adı nedir?
   
a)   1408
b)   Dolan’s Cadillac
c)   The Beggar and the Diamond
d)   The Glass Floor

12. Karanlık güçlere sahip bir palyaçonun bir grup çocuğa musallat olduğu King romanı hangisidir?

a)   Rüya Avcısı
b)   Düzenleyiciler
c)   O
d)   Azrail Koşuyor

13. King’in “Kamyonlar” adlı öyküsünden uyarladığı ve yönettiği ilk ve tek filminin adı nedir?

a)   Maximum Overdrive
b)   Pet Sematary
c)   Trucks
d)   The Shining

14. Hangisi Stephen King’in öykü kitaplarından biri değildir?

a)   Rüyalar ve Karabasanlar
b)   Hayaletin Garip Huyları
c)   Zifiri Karanlık Yıldızsız Gece
d)   Rüya Avcısı

15. Stephen King’in, kızı Naomi için yazdığı, başlangıçta “Peçeteler” adını vermeyi tasarladığı romanının adı nedir?

a)   Ejderhanın Gözleri
b)   Bir Aşk Hikâyesi
c)   Ruhlar Dükkânı
d)   Maça Kızı

16. King’in Türkçe’ye çevrilmiş sayfa sayısı en fazla olan kitabı hangisidir?

a)   Mahşer (Sansürsüz Tam Metin)
b)   Kara Kule 7
c)   Tılsım
d)   Kubbe’nin Altında

17. Hangi Stephen King eseri (henüz) filme uyarlanmamıştır?

a)   Sadist
b)   Hayvan Mezarlığı
c)   Rüya Avcısı
d)   Bir Aşk Hikâyesi


Doğru Cevaplar:
Spoiler: Göster

1.b   10.b
2.c   11.d
3.c   12.c
4.a   13.a
5.d   14.d
6.b   15.a
7.d   16.a
8.d   17.d
9.a



Değerlendirme:

0-5 Doğru: Korku edebiyatının kralını çok az tanıyorsunuz. Çok şey kaçırdığınızı söylemeliyiz. İyi bir başlangıç için Rüyalar ve Karabasanlar adlı kitabını öneririz.

6-11 Doğru:
Stephen King’in sadık bir okurusunuz ama kitapları dışındaki çalışmaları ve hayatı hakkında az bilgiye sahipsiniz; önemli değil, zaten kendisinin de en çok değer verdiği şey kitapları.

12-17 Doğru:
Siz bir King delisisiniz. Sizinki okurluktan öte hayranlık, çılgınlık. Belki korku üstadına yakışan da böyle bir hayrandır. Amerika’da yaşıyor olsanız King’in evine gizlice girebileceğinizden şüpheleniyoruz.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #41 : 20 Mayıs 2013, 18:59:29 »
12 doğru. Tabii 12 doğrunun karşılığı inanın ben değilim, büyük çılgınlığım yok ve çoğu kitabını da okumadım. Yine de sorular lezizdi, çözmeden duramadım. Düşündürücü, bilgilendirici ve "Aaa, böyle de bir şey var mıymış?" tarzı tepkiler verdirten bilgiler öğrenmiş oldum kendi adıma.

Teşekkürler :)
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Elendil_XX

  • ***
  • 504
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #42 : 20 Mayıs 2013, 19:50:30 »
9 doğru. (Sadık bir okuruymuşum. :blink)

Çok fazla Stephen King okumamış olmama rağmen filmlerden ötürü bazı kitapları hakkında bilgi sahibiyim. O yüzden testi çözmek istedim. Sonuç fena da çıkmadı kendi adıma, yazar hakkında bazı şeyleri de öğrenmiş oldum iyi oldu.Teşekkürler bu arada.  ;)

Çevrimdışı TheSpell

  • ***
  • 826
  • Rom: 16
  • Dovie'andi se tovya sagain.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Stephen King
« Yanıtla #43 : 20 Mayıs 2013, 21:21:58 »
Çok sıkı bir King okuru olmamama rağmen (yalnızca Hayvan Mezarlığı, Kara Kule 1 - Silahşör ve Üç'ün Çekilişi'nin bir kısmını okudum) , orada burada okuduklarımla 17 doğru yapabilmişim. Şaşırdım vallahi.


Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Ynt: Stephen King
« Yanıtla #44 : 21 Mayıs 2013, 01:51:09 »