Kayıt Ol

Zühtü Bayar

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Zühtü Bayar
« : 29 Mart 2011, 18:37:54 »

Türkiye'de bilimkurgu denilince aklan gelen ilk isimlerden yazar ve şair Zühtü Bayar, dün akşam tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

18 Kasım 1943 yılında Niğde'de doğan ve 26 Mart 2011 tarihinde vefat eden Zühtü Bayar, uzun süredir hastanede kronik akciğer ve böbrek yetmezliğinden dolayı tedavi görüyordu.

Sahte Uygarlık ve Geyşa Android Şirketi gibi kitapların yazarı olan ve çocukluk yıllarından beri bu türün içerisinde kavrulmuş olan yazarın naaşı İstanbul Merkez Efendi Camiinde, ikindi namazını mütekiben kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Çamlık mezarlığına defnedildi.

Sahte Uygarlık ve Geyşa Android Şirketi gibi kitapların yazarı olan ve çocukluk yıllarından beri bu türün içerisinde kavrulmuş olan yazarın naaşı İstanbul Merkez Efendi Camii'nde, ikindi namazını mütekiben kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Çamlık mezarlığına defnedildi.

Alıntı
   Küçük çocuk yanındaki anneannesine yalvarmaya başladı. "Anneanne, ne olur alır mısın bana bu kitabı?" Anneanne hiç oralı olmadı ama çocuğun yalvarışları bitmek bilecek gibi değildi. Çaresiz bir gümüş lirayı verdi.

    Farkında değildi ama torununun geleceğini şekillendirmişti o anda.

Sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, ölümünün ardından Ters Ninja'da yazılmış olan bir yazı için buraya tıklamanızı rica ediyoruz.