Kayıt Ol

Yelle

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Yelle
« : 08 Temmuz 2008, 13:47:58 »



Klibinde ve sahne performanslarında tecktonik dansa yer vermesiyle ünlü olan Yelle’in müzisyenlik hikayesi Myspace'te Paris'li hip hop grubu TTC'ye “Short Dick Cuizi” isimli şarkıyı göndermesiyle başladı. Hemen sonrasında prodüktör ve yakın arkadaşı GrandMarnier’in yardımıyla “Short Dick Cuizi” parçasını elden geçirerek hit single’ı "Je Veux Te Voir"ı yarattı. Ardından da çıkış albümü “Pop-Up”ı kaydetti.

1994 yılının hit şarkısı Short Dick Man’in samplelarının altyapıda kullanıldığı şarkı MTV’de bir anda en çok çalınan şarkılardan biri oldu. 2007’de Fatal Bazooka’nın "Parle à ma main" şarkısına eşlik eden Yelle ekim ayında Mika’yla birlikte Avrupa turnesine çıktı. 2008 Şubat ayında ise BBC Three Show’da Lily Allen and Friends’ bölümünde ‘À cause des garçons’ şarkısıyla sahne aldı. MTV 24-30 Mart tarihleri arasında Yelle’i “haftanın sanatçısı” olarak tanıttı.

Fransa'da başlayan yeni bir dans akımı olan tecktonik dansın en ünlü isimlerinden Yelle, ilk olarak en ünlü parçası “A Cause des Garçons”un klibinde ilgi çeken bu dans türüne yer verdi.  Onun öncesinde “tecktonik” kısa süre içerisinde internetteki ünlü video siteleri aracılığıyla yayılan bir dans türüydü. Yelle ile birlikte yeraltından çıkarak müzik piyasasında tanınmaya başlayan Tecktonik dans; hip hop, techno ve cyberpunk’ın karışımı olarak nitelendiriliyor. 2000 senesinde Fransa’nın Metropolis isimli gece klübünde ortaya çıkan tecktonik, ağırlıklı olarak glowsticking ve popping figürlerini barındırıyor.

~mtv.com.tr