Kayıt Ol

Yıkık Yeni Dünya

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Yıkık Yeni Dünya
« : 16 Mart 2011, 03:45:48 »

 Savaş artık bir ülkenin diğerine saldırması kadar basit değil. Yüzünüze dayanmış namlunun tetiğine kimin parmağının değdiğinin hiç bir önemi yok. Şarjorde öldürmeye hazır şekilde bekleyen mermiyi kimin ürettiği hiç bir şeyi değiştirmez. Yüzlerce sivili öldüren bir intihar bombacısının ten rengi ölenler için önemli değildir. Dininiz, diliniz, teniniz ya da düşünceleriniz burada herhangi bir fark yaratmıyor. Önemli olan tek şey var; yerdeki silahı alın ve hayatınız için savaşın!



Başlangıç
 
  Yıkım'ın forum üzerinden oynanan versiyonuna hoş geldiniz. FRP oynamanın önündeki en büyük engel insanların zamanının olmayışı olduğundan dolayı, bu oyun tamamen oyuncunun hızına göre gidiyor. Her karakterin kendi oyun sayfası (konusu) olacak ve bundan önceki forum frpleri gibi oyuncu foruma girip hamlesini yazdıkça oynama imkanı bulunacak. Ayrıca kişiye özel olarak oynatılacağı için yaş sınırı kaldırılmıştır.

  Oyunun tarzı ile ilgili oyuncuların birkaç seçeneği bulunuyor. Örneğin oyuna başlayacağınız yer, oyunun zorluk seviyesi, bazı opsiyonel seçenekler gibi kişiye özel bir kaç seçenek mevcut. Karakter kağıdını doldurma kısmında bunların hepsi açıklanmakta.

  Oyunculardan tek bir istirhamım olacak; forum üzerinden ve yavaş ilerleyeceği için hamlelerin olabildiğince dolu olmasını veya tasvir edilmesini rica ediyorum. Bu yalnızca bir istektir, uyup uymamak oyuncuya kalmış.


Karakter Yaratmak
İsim / Soyisim*:
Millet*:
Yaş*:
Fiziksel Görünüş*:
Zihinsel Kimlik:
Özgeçmiş*:
Başlangıç Yeri*:
Meslek:

Opsiyonel Seçenekler

Zorluk Seviyesi: Kolay/Zor/Mücadele/Yaşayan Ölü

Doğaüstü Olaylar: Evet/Hayır

Oyuncularla Etkileşim: Evet/Hayır
 
  Yanlarında * olan kısımların doldurulması zorunludur. Karakter kağıdını doldurulurken şunlara dikkat ediniz;

- İsminizin milletinizle bağlantılı olması mantık kurallarınca gerekmektedir, aksi takdirde özgeçmişinde bir açıklama yapılabilir.

- Yaşınız hareketleriniz ve düşünce tarzınızı etkileyebilir.

- Milletiniz ile oyuna başladığınız yer arasında herhangi bir bağın bulunması gerekmiyor.

- Fiziksel görünüşünüz boyunuz, vücut yapınız, saç/ten/göz renginiz, eğer var ise vücudunzdaki izler vs. kapsıyor. Olabildiğince ayrıntılı olması oyun içinde işinize gelir.

- Zihinsel Kimlik bölümünü boş bırakabilir ve oyun içindeki davranışlarınızla otomatik olarak yaratabilirsiniz. Burada önemli olan şey, eğer bu bölüme bir şey yazmayı seçerseniz, oyun içinde bu özellikere uygun davranmanız beklenir. Bunu artısı ise zihinsel kimliğe yazmış olduğunu özelliklere paralel davranışların tarafımca görülecek ve başarı şansının artacak olmasıdır.

- Başlangıç Yeri için yazabileceğiniz seçenekler aşağıda verilmiştir. Aşağıdakilerden herhangi birini seçerek doldurunuz.

- Meslek kısmını boş bırakabilirsiniz ve oyun içinde doğaçlama olarak dile getirebilirsiniz. Burada önemli olan şey, mesleğinizin getirdiği belli özellikler olması. Örneğin eğer bir doktor iseniz, yaralılara daha rahat yardım edebilir, hayat kurtarabilirsiniz. Veya bir politikacı olarak hitabet yeteneğiniz oldukça güçlü olabilir.

- Önemli Madde: Karakterleriniz sıradan insanlar. Süper über güçleri veya çocukluktan beri aldıkları özel bir eğitim yok, hepsi hayatları bir savaş yüzünden mahvolmuş kişiler. Elbette içinde bulundukları dünyanın getirdiği bir özelliğe sahipler, kimseye güvenmemek veya silah kullanmayı az çok bilmek gibi. Fakat bunun dışındaki über süper özellikler yok sayılacaktır.

Opsiyonel Seçenekler

Zorluk Seviyeleri:


Kolay:
Kolay modda önemli olan tek şey rol yapmaktır. Malzeme bulmak daha kolaydır, talih kuşunu sıklıkla çevrenize görebilirsiniz. İçinde yaşadığınız dünya şartların el verdiği kadar cömerttir. Fakat bu her gün yemek yiyeceğiniz anlamına gelmez. Acemi oyuncular için tavsiye edilir.

Zor: Zor modda karakterinizin başı sık sık belaya girebilir. Attığınız her adımı hesaplamanız gerekir, aksi takdirde kendinizi hiç beklemediğiniz yerlerde bulabilirsiniz. Bu modda çevrenizdeki objelerle de oldukça haşır neşir olmanız ve silahınızın mermisini kontrol etmeyi unutmamanız gerektiğini söyleyebilirim. Kendine güvenen ve hamleleri detaylı yazan oyunculara tavsiye edilir.

Mücadele: Bu modda uzun süre yemek yemezseniz başınız döner ve yere kapaklanırsınız. Susuz kalırsanız ağzınız kurur ve konuşamayabilirsiniz. Elinizdeki silahın tutukluk yapmayacağının garantisi yoktur ve attığınız her adım sizi pisliğe bir adım daha yaklaştırır. Oyunu ciddi anlamda oynamak isteyen ve zoru seven oyunculara tavsiye edilir.

Yaşayan Ölü: Bu modda ise... Ehem. Boşverin. Oyunun iki hamlede bitmesini isteyen oyunculara tavsiye edilir. Aslında edilmez. Seçmeyin bu modu.

Doğaüstü Olaylar:

Doğaüstü olaylar oldukça çeşitli olabileceği gibi hepsinin bilimsel açıklamaları da oyun içinde bulunmaktadır. Yani savaş uçaklarının yanında uçan bir ejderha göremezsiniz elbette, fakat aşırı radyasyonun ve kimyasalların canlılara neler yapabileceğini kim bilebilir ki?

Bu modu seçmeniz oyunun doğaüstü olayların çevresinde dönmesini gerektirmez/garantilemez. Yalnızca nereden ne çıkacağını asla bilemezsiniz.

Oyuncularla Etkileşim:


Oyuncularla etkileşim diğer oyuncular ile yollarınızın kesişebilmesi ihtimalidir temel olarak. Aynı şehirde yaşıyorsanız veya bir şekilde yollarınız kesişirse (kısmet bu işler tabi) aynı başlık altından yollarınız ayrılana kadar birlikte oynayabilme şansınız bulunur. Ayrıca bu seçenek oyuna iki kişi başlayabilme şansı da vermektedir[*]ki bunun için oyuncu alımı sırasında bana haber vermeniz beklenir[/*], fakat baştan uyarıyorum; sırayla hamle yapmanız gerekeceği için sırası gelen kişi hamle yazana kadar öteki de beklemek durumunda kalacaktır.

Başlangıç Yeri


Troyes / FRANSA (Yönetim yok): Paris'in nükleer füze ile yerle bir olmasından kısa bir süre sonra, Troyes sağ kalanların ve eskiden evi orada olanların toplandığı bir şehir oldu. Fransa'nın 'devlet' kimliğinden herhangi bir haber alınamayan şu günlerde, Troyes herhangi bir düzeni olmayan, Paris'in yıkıntıları ile ilgili efsanelerin yaygın bir şekilde fısıldandığı fakir ve kalabalık bir şehir.

Madrid/AKDENİZ BİRLİĞİ (Sıkı yönetim): İspanya, İtalya, Portekiz, bazı Balkan Ülkeleri, Türkiye, Yunanistan, Birleşik Krallık, Kıbrıs ve Tunus'un devlet kimliklerini bir kenara bırakarak bir araya gelmesiyle oluşan Akdeniz Birliği, diğer gruplara nazaran daha zengin bir konumda. Stratejik konumları itibariyle oldukça önemli olan Akdeniz Birliği'nin temel askeri şehirlerinden biri olan Madrid, eskiden İspanya için ne ise şimdi de bu bölge için aynı önemi taşıyor. Madrid askerin bol, saldırı tehditinin yüksek, yönetimin sıkı olduğu bir şehir.

Arzamas/RUSYA (Kanunsuz bölge) *Burayı Seçmeyiniz- Geçici olarak kaldırılmıştır*: Moskovanın, dünya üzerinde infilak etmiş en yıkıcı nükleer füze ile yerle bir olmasının ardından şehrin çevresine devasa bir duvar inşa edildi. Arzamas, 700 kilometre çaplı bir daire biçimindeki bu dünyanın en büyük set duvarının hemen dışında kalan küçük bir yerleşim haline geldi. Şehir, yıkıntıların arasında çeşitli şeyler arayan ilginç tiplerin, kaçakçıların, soyguncuların ve kalacak yeri olmayan insanların yaşadığı pis bir yer.

Los Angeles/KAÜB (Sıkı Yönetim): Tarihinin en büyük bombardıman saldırısının ve gökyüzünde imha edilen 3 nükleer silahın da içinde bulunduğu Batı Kıyısı Savaşının ardından Los Angeles sivil insanlardan çok askerlerin konuşlandığı bir şehir haline geldi. Hollywood semalarında kurulan 'New Star' adlı askeri tesis Kuzey Amerika Ülkeler Birliği'nin (KAÜB) en büyük ikinci askeri alanı haline geldi. Şehirde yaşan herkes bir şekilde hayatını askeriyeye uyarlamış durumda.

Winton - Queensland/AVUSTRALYA (Yönetim yok): Doğu Federasyonu ile KAÜB arasındaki büyük Avustralya savaşında kazanan kimse olmadı. Fakat kaybeden Avustralya oldu. Çöllerle kaplı kıtanın her yeri küçük çaplı nükleer füzeler ile yerle bir edildi, askerlerin ilerleyişini durdurmak için kullanılan ve kasıtlı olarak çevreye yayılan zehirli kimyasallar ile adanın dört bir yanı yaşanamaz hale geldi. İki büyük gücün de paylaşamadığı bu dev kıta şu an hiç kimsenin umurunda dahi değil. Elbette orada yaşamaya çalışanların haricinde. (Burayı seçecek kişilerin doğaüstü olaylara Evet demesi gerekmektedir.)

Kurallar - Ayrıntılar

1- Oyun içinde çevrede bulduğunuz gazete parçalarını okuyarak bilgi edinebilir, radyo programı dinleyerek veya bulursanız televizyon izleyerek dünyada olup bitenden haberdar olabilirsiniz.

2- Oyun içinde karşılaştığınız her karakterin kendine ait bir hikayesi ve gideceği bir yol bulunmakta. İstediğiniz takdirde bu karakterlerden birisi ile yolculuk edebilirsiniz veya ikna edebilirseniz yanınıza alabilirsiniz, insan ilişkilerinde sınır yok.

3- Oyun sayfasındaki ilk mesajda oyuncunun karakter kağıdı, envanteri[*]yani üzerindeki her türlü eşya ve para[/*] ve durumunu belli eden bir gösterge[*]açlık, susuzluk, radyasyon miktarı, hastalık, yorgunluk vs.[/*] bulunacak ve her hamle sonrasında güncellenecektir. Böylelikle her daim elinizde ne olduğunu veya durumunuzun ne olduğunu görebileceksiniz.

4- Her oyuncu için bir nesneyi ''special item'' yani ''özel cisim'' olarak seçeceğim. Oyun içinde bu özel cisimlerden bulduğunuz takdirde çeşitli bonuslara dönüştürme şansınız bulunacak. Örneğin ruslar için Spink bir marka votka şişesi özel cisim olarak belirlendiyse, bu şişelerden bulduğunuzda, yanında belli bir miktar para veya duruma göre silah mermisi de bulmuş olacaksınız.

Basit Komutlar

Basit komutlar oyunda ''ee şimdi neredeyim ben tam olarak?'', ''çevrede kullanabileceğim bir bilmem ne var mı?'', ''adam neremde kalıyor şimdi?'' vb. sorular ile oyunun bölünmesine engel olmak için koyulmuştur. Kullanmak isteğe bağlıd olduğu gibi kolaylık sağlayacaktır. Basit komutları kullanma konusunda herhangi bir sınır yoktur. Ayrıca bunları kullanmak yerine rol yaparak da aynı komutları verebilirsiniz.

*Çevreyi tara* = Olduğunuz yerde etrafınıza bakarak görüş alanınızdaki her şeyin yazılmasını sağlar. Hamlenin sonunda *Çevreyi tara* dediğinizde etrafta ne var ne yok her şey yazılır bir sonraki mesajda.

*İncele* = Envanterinizdeki herhangi bir nesneyi elinize alarak üzerinde yazanları okumak, ne işe yaradığını anlamak veya hakkıda herhangi bir bilgi almak için yukardan aşağıya incelem işi için kullanılabilecek hamle. Örneğin; *Not kağıtlarını incele*

Komutlar oyun içindeki ihtiyaca göre buraya eklenecektir.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Oyun İçi Dinamikler - Eşyalar
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2011, 15:35:06 »
Oyun İçi Bilinmesi Gerekenler
Durum göstergesi ile ilgili;

Açlık: Karnınızı doyurmak için herhangi bir şey yediğinizde yediğiniz yiyeceğin miktarına ve çeşidine bağlı olarak açlık sınırınız geriler. Örneğin açlık sınırında 2 saat uygun yazması, vücudunuza etki edecek kadar aç olmanıza 2 saat var demektir. Herhangi bir şey yediğinizde bu ibare 9 saat uygun gibisinden yükselecektir. Açlık sınırı geçtikten sonra halsizlik, güçsüzleşme, baş dönmesi gibi olaylar görülecek ve yaptığınız hamlelerin başarı şansı düşecektir. Açlık sınırı geçtikten sonra 8 saat bir şey yenmezse kişi bayılacaktır.

Susuzluk: İçtiğiniz suyun temiz olup olmaması susuzluk miktarını etkiler. Örneğin tatlı su kaynağı bularak buradan su içerseniz çamurlu suya oranla daha uzun süre susuzluğunuz giderilmiş olacaktır. Susuzluk sınırı geçtikten 12 saat sonra kişi ölür.

Yorgunluk: Yorgunluk karakteriniz hareketlerine doğrudan etki eder. Uzun süre yürüdüğünüz takdirde yürüyüş hızınız azalır, aynı pozisyonda uzun süre yattığınız takdirde eklemleriniz tutulacağından hareketleriniz yavaşlar veya uzun süre uykusuzluk halinde göz kapaklarınız kendiliğinden kapanır. Yorgunluğa dikkat ediniz.

Moral: Moral başınıza gelen olaylara göre iyi veya kötü olur. Moraliniz ne kadar iyiyse toleransınız o denli yüksek olur ve verdiğiniz kararlar o denli doğru olur. Daha rahat hatırlayabilirsiniz, daha çabuk sakinleşebilirsiniz, sinirlerinize daha uzun süre hakim olabilir veya daha sakin kalabilirsiniz. Aynı şekilde moralmen çökük olduğunuzda işler sizin için her zaman kötüye gidecektir.

Yoldaş: Yoldaş birlikte hareket ettiğiniz NPC karakteridir. Bu bir arkadaşınız olabilir, yanında gezdiğiniz bir asker olabilir, birlikte hırsızlık yaptığınız bir ortak olabilir vs. İki kişi birlikte oynan oyunlarda oyuncular Yoldaş sayılmazlar, Yoldaşlar yalnızca NPC karakterleridir. Yoldaşlardan her zaman ayrılma şansı bulunur, ayrıca yaralanabilir, geride kalabilir ve ölebilirler.

Oyun İçi Terimler

Bueno Aires = 2018 yılında kurulan bir havayolu şirketi. Ne var ki bu şirket savaş başladığında bir çok ülkeye çok önceden üretilmiş özel savaş uçakları satarak müthiş bir kâr etti. Ayrıca adı bir çok dolandırıcılık ve silah satışına karışan, şaibeli bir şirket. Şirketin başında Lübnan'lı bir iş adamının olduğu görünüyor fakat asıl yönetenlerin başkaları olduğu onlarca farklı gazetenin onlarca farklı köşe yazarı tarafından dillendirilmiş durumda.

Radyasyon Dereceleri:
1. Derece = 1. derece radyasyon henüz yeni patlamış bir nükleer santralin veya atom bombasının çevreye yaydığı en yoğun derecedir. 1 dakika bu ortamda kalmak sıradan insanlar için ölümcüldür.

2. Derece = 2. derece radyasyon özel giysiler içindeki insanlar için dahi yarım saatten sonra kalıcı etkiler bırakabilir. Özel giysi olmadığı takdirde 15 dakika ölüm için yeterli bir süredir.

3. Derece = 3. derece radyasyon sağlam anti-radyoaktif giysiler ile engellenebilecek derecedir. Koruyucu giysi ile bu derecenin etkileri aşılabilir, fakat koruyucu giysi olmadan bu ortam kalıcı hastalıklara ve genetik bozukluklara sebebiyet verir. Ölmek için ise 1 gün yeterlidir.

4. Derece = 4. derece sıradan insanlar için uzun vadede ölümcüldür ve gen bozukluğunun en sık görüldüğü derecedir. Koruyucu giysi olmadan bu ortamda kalındığı takdirde 1 hafta içinde ölümcül olaylara sebebiyet verecek yan etkiler görülecektir.

5. Derece = 5. derece üzerinden uzun süre geçmiş bir radyoaktif sızıntının etrafta bıraktığı iz gibidir. Etkileri uzun yıllarda görülür ve hassas yapılara zarar verebilir fakat gözle görülür zararlar için uzun süre geçmesi gerekir.

6. Derece = 6. derece ise radyoaktif bir felaketten rüzgar yolu ile veya uzaktan etkilenmiş ve an itibariyle radyasyon taşımayan bölgeler için verilen derecedir. Ne var ki bir kez o bölgeye etki etmiş olan radyasyon mutlaka bir iz bırakır, insan sağlığını doğrudan etkilemese bile dolaylı yoldan zararlıdır.

Oyun İçi Eşya Listesi

Longlife = 2017 yılında Çinde üretilmeye başlanan, paket bazında dünyanın en ucuz sigara markası.

Krachen = 2020de üretimi başlayan rus sigara markası. Yalnızca Rusya sınırları içinde görülüyor, halk içinde asker sigarası olarak bilinir.

Empoiss = Klasik Fransız sigarası. Fransa'nın çöküşünden beri İspanya ve Portekiz topraklarında üretilmeye başlandı. Kaliteli bir sigara markası.
Silah Listesi

ASK 2028 = Almanya'nın 2. Paris Kuşatması sırasında subaylarına verdiği özel yapım tabancalar. Tek atış. 20 mermilik şarjörlere sahipler. Orta kalite silahlar.

G3-C Piyade Tüfeği
= 12 yıllık Balkan İttifakının kendi yaptıkları tek silah çeşidi. Uzun namlulu tek atış tüfekler. 30 mermilik şarjörleri var. Orta kalite silahlar.

Glim S60 Pistol
= Son dönemde CIA, MIA, EFSD gibi bilgi toplama teşkilatlarının ajanlarında sıkça görülen bir pistol çeşidi. 30 mermilik şarjörlere sahipler ve genelde susturucu ile kullanılırlar. En büyük özelliği susturucuya rağmen etkili bir menzili olması. Yüksek kalite silahlar.

Colt M403 = KAÜB'ün özel donanımlı askerlerinin kullandığı özel yapım silah. Mermileri özel olarak üretildiğinden nadir bulunuyor fakat tüfeğin bir özelliği; bir çok çeşitteki mermiyle de çalışabiliyor olması. 30 mermilik kendine has şarjörlere sahip. Mükemmel kalite - Nadir silahlar.
Yeni eşya ve silahlar oyun içinde karşınıza çıktıkça buraya eklenecektir.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Güncellemeler - Yenilikler - Hatırlatmalar
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2011, 17:08:00 »
- Her turun sonunda oyun sayfanızdaki ilk mesajın güncellendiğini unutmayın, bazı durumlarda açlık susuzluk veya yorgunluk gibi durumlar değişebileceği gibi üzerinizden herhangi bir şey düşme riski dahi bulunuyor. Bir gözünüz envanterinizde olsun.

- İki kişi birlikte oynadığınız oyunlarda her zaman ayrılma seçeneğiniz bulunuyor. Oyun içinde herhangi bir anlaşmazlık yaşarsanız veya diğer oyuncuyu beklemek istemezseniz bir sonraki hamlenizde posta koyarak veya bir tür bahane bularak yollarınızı ayırabilirsiniz. Bu durumlarda oyun sayfanız da otomatik olarak ayrılır ve önceki hamleleriniz oraya da aktarılır.

- Durum göstergesine Moral eklenmiştir. Detaylı bilgisi için bir üst mesajdan bakabilirsiniz.

- Giriş bölümlerinden sonra oyuna başlarken bahsetmiş olduğum özel nesnelerinizi belirleme şansınız olacak. Bu herhangi bir cisim olabileceği gibi, yalnızca size özel olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

- Bu bölüm güncellendikçe oyuncuların göz atması iyi olacaktır.

- Ayrıca oyuncu alımı bir süre kapanmıştır. Sebep ise oyuncu sayısının beklediğimin iki katından üçüncü kata doğru yükselişidir. Teşekkürler herkese. :)

- Bazı hamleleri yazıldığı anda görmeme rağmen sonraki turu hemen yazmıyorum. Bu uygulamanın sebebi hem oyunun çok hızlı gelişmesini ve dolayısıyla olayların üst üste binmesini engellemek, hem de forumu sadece FRP ile doldurup insanların canını sıkmamak. O yüzden bazı hamlelerden sonra bir süre ara gelebilir, unutulduğunu düşünmeyiniz.

- 1 yeni hamle eklenmiştir.

- Durumlara 1 yeni madde eklenmiştir.

- Yaptığınız hamlelerde çevre ile ilgili DM tarafından belirtilmemiş binalar olduğunu varsaymak, yoktan eşya var etmek, herhangi bir kişi veya durum ile ilgili ekleme veya çıkarma yapmak caiz veya kabul edilebilir değildir. Her oyuncu senaryosunu kendi yazar fakat dünyayı DM yazıyor.

- Bayılma, uyuyup uyanma veya benzeri durumlardan sonra tarih ve saat kavramlarınız yitirilebilir. Bir saat bulup baktığınızda veya tarihi birine sorduğunuzda yeniden hangi tarih ve saatte olduğunuzun bilincine varırsınız. Aynı şey bulunduğunuz yer için de geçerli. Nerede olduğunuzu anlamnın en kolay yolu sormaktır. Herhangi birine, bana değil.

- ÖNEMLİ: Giriş bölümü biten oyuncuların konuları geçici olarak kilitlenecektir. Birinci bölümler başladığında kısa bir hikaye ile kaldığınız yerden devam etme şansınız bulunacak. Oyuna kısa bir süre ara verilebilir, herkesin aynı zamana toplanmasına çalışıyorum.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
10.04.2011 Güncelleme - Yeni Bölümler
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2011, 16:18:35 »


Oyun birinci bölümleri ile kaldığı yerden devam ediyor. Verilen zorunlu ara için özür dilerim.

Bugünden sonraki bölümlerde forumu FRP spami ile doldurmamak adına bir iki değişiklik yapacağız. Gün içerisinde en fazla bir hamle yazacağım her oyuncuya. Saat 12yi geçtikten sonra bu sınır kalkacak, herkesin hamleleri yazılacak. Seri bir şekilde oynamak isteyen arkadaşlar kendileri için de uygun ise 12 den sonra oynayabilecekler. Fakat gün içinde her yeri frp ile doldurmamak için benim tarafımdan yeni cevap yazılmayacak.

Bunun dışında oyunun bundan sonraki kısmında daha yavaş ilerleyeceğimiz için eğer istediğim gibi giderse daha ayrıntılı ve daha çok seçenek sunan bir oyun yapısını benimsemeyi düşünüyorum. Örneğin bulduğunuz bir haritanın görselini görebilecek, içine girdiğiniz bir binanın krokisini görerek nerede olduğunuzu daha iyi anlayabileceksiniz. Ayrıca içinde bulunulan dünya ile ilgili de daha çok ayrıntı koymayı düşünüyorum. Tüm bunların dışında, savaşlar başlasa fena olmaz artık sanırım. Daha fazla aksiyona hazır olun.

Oyuncu alımı fikrimi de geri çekmiş bulunuyorum. Forumda oynamak için oyuncu alınmayacak ama oynamak isteyen olursa birebir msn üzerinden oynama şansı olacak.

Bizimle kalın.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.