Kayıt Ol

Han Solo

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Han Solo
« : 02 Mart 2010, 16:15:33 »


Han Solo, hayatını kaçakçılık ile kazanan, genç yaşta öksüz kalan bir Corellia’ dır. Solo, zekâsı, kusursuz pilotluk becerisi ve her sorunun altından kalma yetisi yüzünden kendine aşırı güvenen kibirli bir adamdır.

Solo, iki yaşında öksüz kaldığın da Garris Shrike’ın korsan organizasyonuna katılır. Daha sonra Han Solo, Shrike Klanında aşçı olarak çalışan Wookiee Dewlanna ile tanışır. Yine onun yardımı ile kendini de eğitmeye başlar. Shrike’den kısa bir süre içinde olsa kaçmayı başaran Han, halası Tiion ve kuzeni Thracken ile karşılaşır. 1,5 ay boyunca gördüğü kötü muameleden sonra Han kuzeni tarafından tekrar Shrike’e satılır. Han Solo 17 yaşında iken tutkunu olduğu kumar sırasında hile yaparken yakalanınca serbest gladyatör oyununa katılmaya zorlanır. Zor da olsa rakiplerini alt etmeyi başarır.

Solo, 19 yaşında iken Dewlanna’ın yardımı ile Shrike’den kaçmayı başarır ama dostu ölür. Daha sonra Han, imparatorluk akademisine katılmak için hazırlıklara başlar ve en sonunda kabul edilir. Tam bu sırada Shrike, Han’ı yakalar ama Solo için gelmiş olan başka bir kelle avcısı tarafından öldürülür. Solo, güç de olsa kelle avcısını öldürmeyi başarır ve artık resmi olarak bir imparatorluk donanmasının öğrencisi olarak derslerine başlar. Lakin Han Solo’un askeri kariyeri bir Wookiee olan Chewbacca’ı kurtarınca biter. Han istemese de Wookiee onun peşine takılır. Kısa süre sonra ise Han, Chewbacca ile iyi bir dost olur. Birlikte kaçakçılık işine girerler. Han Solo, bir kumarbaz olan Lando Carlissian'dan Sabacc oyununda Binyıl Şahini adında bir gemi kazanmıştır. Solo, dostu Chewbacca ile gemi de büyük değişiklikler yapar. Han’a göre Binyıl Şahini galaksideki en hızlı gemidir ve kendisi de en iyi kaçakçıdır. Dostu olan Wookiee’e düşkün olduğu kadar gemisine de düşkün olan Han, gemisine bir çizik kadar bile zarar verecek birini öldürmeye göze alabilir.



Han ve Chewbacca bir süre İmparatorluk sınırlarının dışına çıkar ve Birleşik Sektör’e gelirler. Solo, Otoritenin uzak durulması gereken bölgesine gidecekleri bir iş alınca otorite ile başları belaya girer. Yine bu sırada eski bir tanıdığı olan Jessa ile karşılaşır. Jessa’nın Han’a bir iş teklifi vardır. Jessa, Han’dan bir otorite veri merkezi olan Orron III’e gitmesini ve bir kurtarma görevinde kendisine yardım etmesini ister. Lakin Han buna pek sıcak bakmasa da gemisi ve postunu kurtarması için gerekli olan şeylerin temini konusunda söz alınca kabul etmek zorunda kalır. Han bu görev sırasında bir droid olan Bollux ve mavi Max ile tanışır. İlk başta Han, Yıldızın Ucu adı adlı tesiste ki esirleri umursamasa da, Birleşik Sektörler tarafından dostu Chewbacca’da yakalanınca fikrini değiştirir.



Böylece hem dostunu hem de diğer esirleri kurtarmak için büyük bir mücadeleye girişir. En sonunda büyük uğraşlar sonunda Han ve Chewbacca görevlerini tamamlarlar ve vaat edilen ödülü de alırlar. Daha sonra da Han para sıkıntısı çektiği sırasında eski bir dostu ile Kamar gezegenin de karşılaşır. Dostunun ona bir iş haberi vardır. Han para sıkıntısı çektiği için-dostu her ne kadar riskli olduğunu söylese de, işi kabul eder. Lakin bu iş yüzünden başı derde girer. Han canlı yüklerini aldığın da bir köle kaçakçılığı işine bulaştığını son anda da olsa fark eder. Becerisi ve zekâsı sayesinde işverenlerini alt eder ama ona vaat edilen paradan da olur. İşverenlerinin elinde bulunan kayıt cihazında, işverenin kendilerine ödeme yapılması için Bonadan Güneydoğu II de yapılacağını öğrenir. Han, bu paranın hakkı olduğunu düşündüğü için köle tüccarlarının meçhul liderinden bu parayı almak için, Chewbacca, Bollux ve Mavi Max ile (Droidler, Han’a katılarak, yolculuk karşılığında çalışmak isterler.) oraya gider ama onun yerine bir birleşik sektör çalışanı olan Fiolla karşılaşır. Fiolla’nın amacı bu köle tüccar şebekesini çökertip yakalamaktır. Han da alacağı para için kadına yardım eder. Ama işin ilerleyen zamanında farkına vardıkları gerçekler ve ihanetler onları zor duruma sokar.



En sonun da bu görevi de başarırlar ve Han ve Chewbacca aldıkları 10.000 kredi ile birlikte Birleşik Sektörlerden uzağa giderler. Parayı, geminin tamir masrafları için harcarlar. Giriştikleri başarısız birkaç kaçakçılık denemesi onları neredeyse parasız kalacakları günleri haber vermiştir. Han, askeri dönemden tanıdığı Badure ile karşılaşınca işler tersine döner. Badure ve Hasti, Han’a Tiran Xim’in efsanevi hazinesinden bahsederler. Han bunu daha önceden duymuştu ama varlığına asla inanmamıştı. Ta ki Badure bu hazinenin gerçek olduğunu ve nerede bulunacağını söyleyene kadar. Bu sayede uzman bir tarihçi olan, Ruurialı Skynx’de onlara katılarak hazine avları başlar. Han ve dostları hazinenin var olduğu rivayet edilen gezegene inerler, fakat Han’ın gemisi Gümüş Binyıl Şahini kaçırılır. Han artık hazineden çok gemisini geri alma yollarını düşünür. Han en sonunda gemisine ulaşır ama bu sırada Xim’in savaş robotları tehlikesi ortaya çıkar. Grup, 1000 savaş drodinden Bollux ve Mavi Max’in yardımı ile kurtulurlar. Han en sonunda hazineyi bulur ama hazine umduğu gibi değildir.



Han, artık İmparatorluğum hüküm sürdüğü bölgelere geri döner ve bir suç baronu olan Jabba için kaçakçılık işlerine başlar. Fakat ters gidenbir iş sonunda Han, İmparatorluk askerlerinden kaçmak için yükü uzaya boşaltınca başı Jabba ile derde girer. Bir şekilde o parayı bulup Jabba’ya vermesi gerekiyordur. İmdadına eski bir Jedi Şövalyesi olan Obi Wan Kenobi ve Tatooine’li bir nem çitçisi olan Luke Skywalker yetişir. İyi bir ücret karşılığında bu ikiliyi Alderaan gezegenine bırakmayı kabul eder ve yola çıkarlar. Yalnız işler yolunda gitmez. Alderaan’a vardıklarında geriye hiçbir şey kalmadığını görürler. Alderaan İmparatorluk’un Ölüm Yıldızı adlı silahı ile yok edilmiştir. Gümüş Binyıl Şahini, Ölüm Yıldız’ın çekici ışınlarına karşı koyamayıp Ölüm Yıldızına çekilir. Burada Alderaan prensesi ve senatör’ü olan Leia Organa ile tanışır ve kısa sürede ona âşık olur. Leia’da, hislerini karşılıksız bırakmaz. Han, dostu Chewbacca, Luke ve Leia ile birlikte asilere destek vererek ölüm yıldızının yok edilmesine yardımcı olur. Asiler tarafından kendisine Yüzbaşı rütbesi verilir.



Hoth savaşı sırasında Leia’da yanına alarak gemisi ile birlikte kaçar. Eski dostu olan Lando Calrissian’ın yönettiği Bulutlar şehrine giderler. Burada, Vader onlara tuzak kurarak yakalar. Han ise Vader tarafından karbon dondurucuya konulur. Han’ın başına ödül koyan Jabba’ın adamlarından biri olan Boba Feet, Han’ı alarak Tatooine’ döner. Bu sırada Leia, Luke ve Chewbacca’ın kaçmasına da Lando yardım ederi. Birkaç ay içinde Han Jabba’ın elinden kurtarılır ve asi ittifak’ın bulunduğu gezegene götürülür. Kurtarma esnasında Leia, Jabba’yı boğarak öldürür. Han, asi ittifak liderleri tarafından General rütbesi ile ödüllendirilir ve tehlikeli bir görevi üstlenir. İkinci ölüm yıldız’ın yok edilmesi için Endor ayında bulunan koruyucu jeneratörün yok edilmesi gerekmektedir. Han bu göreve Wookie dostu, Leia ve Luke ile gider. Çatışmalar sonucunda bazı aksilikler olsa da jeneratör yok edilir ve Ölüm Yıldızı savunmasız kalır. Lando ve Wedge Antilles filoları ile, Ölüm Yıldızını, içine girerek yok ederlerler. İmparator ve Vader ölür. Galaksinin dört yanında kutlamalar başlar.

İlerleyen zamanlarda Han, Leia ile evlendi. İkilinin Jaine, Jacen ve Anakin adında üç çocukları oldu.

Alıntıdır; Hazırlayan: Girljedi
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Han Solo
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2010, 11:14:08 »
I have a bad feeling about this :)

Güzel bir çalışma olmuş. Bilmediğim birkaç şeyi öğrendim ve bazı taşlar yerine daha iyi oturdu. Teşekkürler...

Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Lunacy

  • ***
  • 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
Ynt: Han Solo
« Yanıtla #2 : 05 Eylül 2010, 13:52:49 »
Çok güzel olmuş Hurin, teşekkürler.

ayrıca rastladığım bir şey, paylaşmadan duramam :D :

Spoiler: Göster


Uploaded with ImageShack.us
₪ Hail to the Thief ₪

Çevrimdışı Larien

  • **
  • 133
  • Rom: 0
  • Söyle dost..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Han Solo
« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2010, 11:11:01 »
Bir kıza o şekilde asılıp o kızı sonunda kapması nedeniyle benim için bir idoldür kendisi :D
Why, the Past should ever be forgot?