Kayıt Ol

İşeyen Atmaca - Göktuğ Canbaba

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
İşeyen Atmaca - Göktuğ Canbaba
« : 14 Mayıs 2013, 21:37:14 »


Daha önce fantastik edebiyat romanlarıyla tanıdığımız Göktuğ Canbaba bu sefer bir yeraltı edebiyatı romanıyla karşımızda.

Colorado’nun soğuk düzlüklerinde başlayıp güneye doğru hızla düşen bir hikaye!

Şehvet cinleriyle tanıştığınız, kızılderili şefleriyle ateş başında içkiler içtiğiniz,
katil ruhlarla sohbet edip kimi düzlüklerde evrenin ritmini dinlediğiniz kara mizah yüklü mistik bir yolculuk.

Absürd bir manifesto kimliği taşıyan hayli çılgın bir roman.


"Yolun kendiyle derdi olan yazarlar gözleri açık rüyalar görürler. İnandırıcılıkları haritalar gibi geçmiş izleri taşıyan satırlarla doludur. Garip gürültüleri taşıyan anlaşılmaz bir sessizlikle yürütürler sizi romanın içinde. Rüyalar satırları, satırlar hikayesini bulur. Korkuyla cesaret arasında kurallar bozulur, yapılır, bozulur, yapılır. Bu kitabı okurken ister yazarı, isterseniz kendinizi korunaksız açığa alın." Umay Umay

"Jack de olsa ismi, yabancı sayılmaz kendisi. Bu yumruk mıknatısıyla tanışırsanız siz de sarsılırsınız. Ama onu tanımak ve Jack buydu işte diye söze başlayabilmek için onunla küçük bir yolculuğa çıkmalısınız. Şehvet cinleri ile dolu bir yolculuğa..." Hakan Bıçakcı

"Bu roman; bilmediğiniz, hiç görmediğiniz yerlerde başıboş dolanan ruhunuza dair...
Bu roman; dünyayı yarı sarhoş gezen tüm hayalperest piçlere dair...
Bu roman; isimleri, şehirleri, hayvanlarıyla aslında bizim yarattığımız kötü düzenin yabancılaşmış ruh hallerine, yollar tarafından yumruklanan, şehir ışıkları tarafından nakavt edilen Jackin gerçeküstü bir yol hikayesine dair...
İyi yolculuklar..." Altay Öktem

Çevrimdışı Acmert

  • **
  • 268
  • Rom: 24
    • Profili Görüntüle
Ynt: İşeyen Atmaca // Göktuğ Canbaba
« Yanıtla #1 : 14 Mayıs 2013, 22:47:26 »
Henüz fantastik kitaplarını okuma şerefine ulaşamadım Canbaba'nın ancak bu kitapla iyi bir yazar olduğunu anladım. Başından sonuna akıcılığını yitirmeyen güzel bir yeraltı romanıydı. Hoşlandığım, altını çizme gereği duyduğum birkaç şeyi buraya yazayım.

"İnsanlar tanrıları bile kolayca terk ederken, birbirlerini terk etmeleri neden bu kadar zor olsun ki!?"

"İnsanlar, sürekli merak eder, sürekli cevaplar ararlar. Güvenmezler, güvensizdirler. Huzuru aramaktan bıkmışlardır ve dahası hayatlarında huzur istemeyecek kadar huzursuzdurlar. İnsanların önyargıyla yaklaştıkları bir konuda onlara bir şey kanıtlamak, dünyanın dönerken fısıldadığı sözcükleri duymaktan bile daha zordur."

"Yeni eşyalar veya kıyafetler almak, bizi köleleştirenleri beslemek ve güzelleştirmek, yavaş büyüyen dar kafalı ergen dünyayı beslemekten öte bir şey olmasa gerek. İçinde olmak istemediğim bir hapishaneyi neden güzelleştirmeye çalışayım ki?"

"Bir süreden sonra çiftler tek vücut olurlar ve etraflarındaki insanlar yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Çünkü onlar kendilerine yetiyorlardır, onlar aşkın mistik şelalerinde yıkanmışlardır ve diğer pis insanlar umurlarında bile değildir, onlar dostları bir köşeye iten alçak sevişgenlerdir!"

"Şu aşık olanlar mutludur ve ortalığı karıştıranlar sadece aşka dışarıdan bakanlardır."

"Hayatı avuçlarının arasına al. Onu kokla, ona nasıl olduğunu sor. Sonra bırak gitsin. Onu merak etme. Sadece bırak gitsin."

"Sonucu bir türlü değiştiremedikten sonra, sebeplerle bu denli oynamanın nedeni nedir ki?"

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: İşeyen Atmaca // Göktuğ Canbaba
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2013, 14:20:19 »
Canbaba kitabını imzalıyor... Gitmek isteyen olur belki aramızdan:

Spoiler: Göster