Kayıt Ol

Yüksek Sadakat

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Yüksek Sadakat
« : 18 Şubat 2008, 11:02:49 »

Şarkı yazarı ve bas gitarist Kutlu Özmakinacı tarafından 1997 yılında Filinta adıyla temelleri atılan Yüksek Sadakat grubu 2004 yılında son halini alarak, kendi adını taşıyan ilk albümlerini Ocak 2006'da DMC etiketiyle piyasaya çıkardı.

Vokalde Cemil Demirbakan, tuşlu çalgılarda Uğur Onatkut, gitarda Serkan Özgen, bas gitarda Kutlu Özmakinacı ve davulda Deniz Alemdar’dan oluşan grubun Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer adlı şarkısı, kısa sürede bütün ulusal radyolarda 1 numaraya yükseldi ve Nielsen Music ölçümlerine göre Türkiye radyolarında en çok çalınan parça oldu.

Grup müziğinde rock’ın farklı dönem ve alt türlerine ait unsurları Türk coğrafyasına mal olmuş müzikal motiflerle birleştirirken, bunu yaparken rock’ın enerjisini kaybetmemeye de özen gösteriyor.

Albümden çıkan ve 19. yüzyıl İngiliz romancısı Thomas Hardy’nin ‘Çılgın Kalabalıktan Uzakta’ (Far From The Madding Crowd) adlı romanına gönderme yapan ilk single Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer’de grup, dayanılması gittikçe daha güç bir hal alan şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen modern insanın ruh halini yansıtıyor. Albümün açılış şarkısı İhtimaller Denizi’nde ise, tutkulu aşkı kendi kıyametine dönüşmüş bir erkeğin yok oluşa giden yolda seve seve yürümesi hikaye ediliyor. Cemil Demirbakan’ın şarkının intro’sunda attığı olağanüstü gazel ile dikkat çeken Pervane, yine tutkulu bir aşkın günlük hayattaki yansımalarına halk edebiyatının en klasik imgelerinden pervane üzerinden ışık tutuyor.

Albümün en güçlü şarkılarından Kafile, özellikle enerji patlaması yaşanan nakaratıyla (Ben hem kalp hem bedenim / Nefestir ruhum benim / Aşk şarabı içerim / Tez gelse de ecelim) şimdiden Türk rock tarihinin klasikleri arasına girmeye aday. Döneceksin Diye Söz Ver Yüksek Sadakat’in sert parçalarda olduğu kadar baladlarda da iddialı olduğunu gösteren bir şarkı. Denizaltı tıpkı kendisinden sonra gelen Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer gibi kaçış ve gitmek teması üzerine kurulu bir progressif rock çalışması.

Grup elemanlarının albümdeki kişisel favorisi olan Aklımın İplerini Saldım, Uğur Onatkut’un yaylı düzenlemeleri ve Serkan Özgen’in gitar sololarıyla dikkat çeken bir aşk şarkısı. Albümün sondan bir önceki şarkısı Yine de güçlü nakarata sahip hızlı bir pop rock parça. Kapanış parçası İkarus ise sert gitar riff’leri ve agnostizme vurgu yapan sözleriyle dikkat çeken bir hard rock şarkısı.

Yüksek Sadakat’in Nisan 2005’te Doruk Müzik stüdyosunda grubun klavyecisi Uğur Onatkut tarafından kaydedilen albümünün miksaj ve mastering’ini Cem Büyükuzun yaptı. Albümdeki parçaların hepsinin söz ve müziği Kutlu Özmakinacı’ya düzenlemeleri ise gruba ait.
Geri mi dönücem :P

yeşilboncuk

Ynt: Yüksek Sadakat
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2008, 19:18:00 »
ayy canlarım ya ben çok seviyorum.... ;D

Çevrimdışı Masquerade~

  • *
  • 15
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yüksek Sadakat
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2009, 12:47:02 »
Önceden pek sevmezdim ama şimdi biraz kanım ısınmaya başladı :P
It's not what it seems,
Not what you think
No, i must be dreaming
It's only in my mind,
Not in real life,
No, i must be dreaming…
[/b]

Çevrimdışı Veronica.

  • *
  • 20
  • Rom: 1
  • Tümden gel oraya buraya git
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yüksek Sadakat
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2011, 19:37:13 »
Bu yıl Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek olan grup, Yüksek Sadakat. (:
We run along, and we come up with this idea to go down to the stream and check it out for fish.
Ef