Kayıt Ol

Prens İmrahil

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Prens İmrahil
« : 11 Nisan 2008, 19:35:53 »
Prens İmrahil, Dol Amroth'un prensidir. Dol Amroth, Gondor'a bağlı bir prensliktir ve buranın insanları Numenor soyundan gelmektedir.Buradaki insanlar elf kanı taşımaktadır.2955 yılında doğan İmrahil, Adrahil'in oğludur.

Prens İmrahil; uzun boylu, siyah saçlı ve gri gözlüdür. İki kız kardeşi vardır. İvriniel ve Findulas. Denethor ve Findulas evlenmiş ve iki oğulları olmuştur.Boromir ve Faramir. İmrahil`in 4 çocuğu vardır: Elphir, Erchirion, Amrothos ve Lothiriel.

3010 yılında babasının ölümü lie kral olan İmrahil 22. kraldır. 9 Mart 3019 günü 700 adamıyla beraber Gondor savunmasına gitmiştir. 13 Mart günü hem Faramir`i Osgiliath'tan kurtarmış, hem de surlara yaklaşan düşmanı Gandalf'ın yardımıyla geri püskürtmüştür. Daha sonra Minas Tirith'e geri dönerek Faramir'i Denethor'a teslim etmiştir.15 mart gününe kadar tek başına Gondor'u savunmuştur. 15 Mart günü Rohan yardıma gelmiştir. İlk taaruzda başarılı olan rohan füllerin gelmesiyle zor durumda kalmıştır.Ama Prens İmrahil'in yardımıyla ayakta kalmışlardır.Ayrıca öldü diye getirilen Eowyn`in yaşadığını fark ederek hayatını kurtarmıştır. Daha sonra Aragorn'un gelmesiyle Pelennor Çayır Savaşı'nın kanlı tarafı başlamıştır.Sadece Aragorn ,Eomer ve Prens İmrahil bu kanlı savaştan yara bile almadan kurtulmuştur. Çünkü bu üçünün yazgları farklıydı ve üçüde yenilmez savaşçılardı.

Denethor'un ölmesi ve Faramir'in hasta olmasından dolayı 16 mart günü Prens İmrahil, Gondor'un geçici kralı oldu. Bu yüzden artık Dol Amroth'da Vekilharç soyuna katıldı. Ayrıca İmrahil Aragorn'nun kolcu çadırnda bulunarak Batı`nın komutanı (zaten öyleydi) oldu. Daha sonra ise Aragorn ile beraber Mordor kuşatmasına gitti ve Aragorn elçi ile konuşurken yanında bulundu. Savaş bitip de Kral Elessar tahta çıkınca Prens İmrahil, Kral Elessar'ın baş kumandanı oldu ve Gondor'un ulu meclisine girdi. Ayrıca Kral Elessar yokken ülkeyi o yönetti. 3020 yılında kızı Lothiriel, Eomer ile evlendi. Prens İmrahil ise 4. çağın 34.cü yılında 99 yaşında öldü. Kendisi gelmiş geçmiş en iyi Dol Amroth prensi (Lordu) oldu. "