Kayıt Ol

Zihniniz Okunmuş gibi Hissettiğiniz Anlar

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Zihniniz Okunmuş gibi Hissettiğiniz Anlar
« : 03 Mayıs 2017, 16:29:34 »
Merhabalar,

Okuduğunuz hikayelere kendinizi kaptırıp gitmişken bir ara aklınıza bir şey takılmıştır. Sanki yazar da bunu tahmin etmiş hikayenin ilerideki bölümlerinde soru, şüphe veya benzetmenize cevap niteliğinde bir olay veya konuşma geçer; sizin de yüzünüzde bir tebessüm oluşuverir.

Benim son zamanlarda bu durumu yaşadığım bazı romanlar ve yaşanan anları şöyle:

Bir Yeniçeri Masalı (Roman): İlk bölümlerinde Yosma Hatun kendini tarif ederken durumun biraz erotikleşmeye başladığını düşünmeme yakın bizzat Yosma Hatun'un haddimi bilmem gerektiğini hatırlatmasıyla içimden "Aman Ablam! Haşa" tepkisi oluşmuştu.

Yedikuleli Mansur (Roman): İkinci bölümden itibaren, Osmanlı dönemine has karakterlerden oluşma bir avuç farklı yeteneğe sahip maceracı grubunu ve çıktıkları fantastik macerayı okuduğumu düşünüyordum. Bir nevi frp ekibi gibiydiler işte. Kötülüğe karşı ve biraz da kaderin cilvesiyle bir araya gelmiş bir avuç kahraman vardı. Ben bunu düşünürken, ekibin karşısına çıkan yabancının da ekiptekileri farklı özelliklerine göre değerlendirmeye başlaması "Bir Elf, bir Cüce, bir Büyücü ve bir Savaşçı maceraya çıkar." esprisini hatırlattı. Bunu dile getiren karakterin Avrupalı bir karakter olması da ayrıca ilginç gelmişti.

Sıradan Zaferler (Grafik Roman): Ana karakter Marco'nun kedisinin adı "Adolf"tur. Ne tuhaflık var diye sorabilirsiniz. İkinci Dünya Savaşı'nda işgal altında olan Fransa tarihi açısından inceleyince, bir Fransızın sevgili kedisine "Adolf" adını vermesi tuhaf gelmişti. Yazar-Çizer de bunun farkındaymış tabii ki. Sevgili Marco biricik kedisinin ismi sorulduğunda keyifle "Adolf" cevabını verince soru dolu bakışlarla muhattap oluyor. Ardından bocalayıp, hemen peşinden "Nazi değilim!" eklemesi yapmak zorunda hissediyor. Ben de haliyle durumuna kıs kıs gülmeye başlıyorum.