Harry Potter Dünyası

normal hogwartscastlehpthempark

Orlando’da Harry Potter temalı bir eğlence parkı açılacaktı hatırlarsanız hatta onunla ilgili kısa bilgi içeren bir başlığımızda vardı tıklarsanız o başlığda ulaşabilirsiniz… Habere gelincee: İngiltere’deki Leavesden Stüdyoları’ndan yapılan canlı bir web yayınında Harry Potter setinin tasarımcısı olan Stuart Craig, yanında bir Universal Stüdyoları temsilcisiyle birlikte resmi olarak Orlando’daki Universal Stüdyoları’nın 2009 Kasımında “The Wizarding World of Harry Potter” adlı HP temalı bir eğlence parkı açacağını açıkladı.

Parkı ziyaret edenler Hogwarts şatosuna, Hogsmeade köyüne ve Yasak Orman’a Gringotts’a girebilecekler. Ayrıca içeride Ateş Kadehinde yer alan mezarlıkta yapılan Harry Voldemort Savaşınında kopyası sergilenecekmiş… İçeride ilginç numaraların, gösterilerin yapıldığı, alışveriş merkezlerinin ve restoranların bulunduğu yerlerde olacak.

Parkta çalışanlardan restoran menülerine kadar herşey Potter dünyasından olacak. Büyükler hayalkırıklığına uğramayın tıpkı kitaplarda olduğu gibi buradada heryaşa hitap edilecek ve görkemli bir büyü dünyası oluşturulacak.

Parkın İngiltere yerine Florida’da yapılması kararı, iklim koşullarından ve Orlando şehrinin özellikle temalı eğlence parkı kenti olarak konumlandırılmış olmasından kaynaklanıyor. Parkla ilgili tüm planlar HP yapımcıları David Heyman ve David Barron, senaryo yazarı Steve Klovis gibi HP ile ilgili kişilerle işbirliği yapılarak gerçekleştirilecke ve J.K. Rowling herşeyi kendisi gözden geçirerek onay verecek.

Rowling’e göre:
“Gördüğüm planlar son derece heyecan verici ve kitap ya da film hayranlarının hayal kırıklığına uğrayacağını sanmıyorum.”

Wizarding World’ün sitesi için : Tıklayın

Fotoğraflar:

hogsmeadethemepark normal owlviewhpthemepark