Rowling ve Daniel Forbes’in İlk 100′üne Girdi

Harry Potter ‘ın yazarı J.K. Rowling Forbis Dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “En Ünlü 100 Kişi” listesinde yerini almasını bildi. Rowling ile onun kadar iyi bilinen aktör Daniel Radcliffe te bu listede yerini aldı.. Peki bu listede kimler yer alır diye bi soru gelirse aklınıza Forbes in “En Ünlü 100 Kişi” den bazı isimler:

Oprah Winfey,Miley Cyrus, Tiger Woods, Angelina Jolie ve The Police. Bu sıralamada 9. olan Rowlingi Forbes şöyle tanıttı :

“Harry Potterın yaşamını değiştirdiği bir kadın.. Fakir ve yalnız bir annenin,zengin ve milyoner bi kadına değişmesini sağlayan yazar.. Genç bir büyücünün başından geçen maceraları,sınıf arkadaşlarıyla birlikte Hogwarts ta geçen yıllarını anlatan seri 1998 de U.S. Harry Potter ve Felsefe Taşı‘nın basılması ile başladı. Ardından yayınlan diğer altı kitabın ise dünyada tam “375 Milyon” sattı. Sadece son kitap “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları” basım tarihi olan Temmuzdan bugüne kadar tam 44 milyon kopyası sattı bunun 15 milyonu ise kitabın basıldıktan sonraki ilk 24 saatte satıldı..!”

Bu arada Daniell Radcliffe ise kendine 64. sıradan yer buldu :

“Geçen yaz İngiliz doğumlu 18 yaşındaki büyücü çocuk, söylentilere göre son iki filmde rol almak için yaklaşık 50 milyon $ imza attı.. (Bu arada Harry Potter ve Ölüm Yadigarlarının iki part halinde çekilecek olması Daniell alacağı bu parayı daha da arttıracağı anlamına geliyor.) Ayrıca Daniell BBC‘nin televizyon dizisi olan “My Boy Jack(Oğlum Jack)” filminde I. Dünya Savaşında Rudyard Kipling’in hasta ve mahkum oğlunu canlandırıyordu. Daniell birde Broadwaydeki “Equus” ta rol aldı.”