Mortensen ve Lee Hobbit Hakkında Konuştu

the hobbit first trailer top

hobbitozelYüzüklerin Efendisi filmlerinde Aragorn ve Saruman’ı canlandıran, Viggo Mortensen ve Christopher Lee, Hobbit’teki rolleri üzerine konuştular. İkisi de rolün kesin olmadığını düşünürken, filmin başarılı olacağına inandıklarını söyeldiler. Christopher Lee kendisine bir teklif gelmediğini söylerken Mortensen rolü başkasının oynamasını kesinlikle istemediğini belirtti.

Tamamı

Mortensen ve Lee Hobbit Hakkında Konuştu

Christopher Lee’nin IGN’ye, Viggo Mortensen’in de totalfilm.com’a verdikleri röportajlarda Hobbit de konuşuldu.

Christopher Lee

IGN: Saruman rolünü The Hobbit’te ya da onu Yüzüklerin Efendisi’ne bağlayan devam filminde tekrar canlandırmak ister miydiniz?

Lee: Ian McKellen’in Gandalf’ı tekrar oynamayı akbul ettiğini duydum. Ancak benim karakterim [kitapta] görünmüyor. Ama asla bilemezsiniz. Aniden büyücüler konseyini dahil edebilirler. Bir fikrim yok. Kimse bana bu gizemli 2. filmden bahsetmedi, The Hobbit’ten öncesini mi anlatacak, yoksa sonrasını, Yüzüklerin efendisinden öncesini mi?

Saruman

IGN: The Hobbit ile Yüzüklerin Efendisi arasındaki olayları bağlayan bir film olmalı. Bir Tolkien uzmanı olarak set için uygun biri olabilirsiniz…

Lee: Evet, büyücülerin yüzlerce yıl yaşlı olduğunu unutmamalısınız. Belki Ak Saruman’ın konseyin başında olduğu ve iyi, kibar, nazik ve mükemmel birisi olduğu zamanlara tekabül eder. Bu açıdan onu gösterebilirler çünkü onun neden aniden karar değiştirdiği açıklanmadı.

IGN: Rolü tekrar oynamaya istekli misiniz?

Lee: Özünde çok istiyorum. Ama artık belli bir yaşa geldim [86] ve yeniden Yeni Zelanda’ya yolculuk etmek beni çok yoracaktır. Benim için kolay olmayacaktır çünkü çok zorlu bir yolculuk ve üzülerek söylüyorum ki yapamayabilirim.

IGN:Eğer sizin bölümünüzü Londra’da çekilebiliyor olsalar ilgilenir miydiniz?

Lee: Evet, kesinlikle.

Viggo Mortensen

“Muhtemelen diğer üçlü gibi hayran bırakacak.”

Aragorn olarak rolünü tekrar oynayıp oynamayacağına hitaben, Yüzüklerin Efendisi yıldızı Viggo Mortensen The Hobbit hakkında totalfilm.com a konuştu.

“Başka bir aktörün yapması yerine, işi kendim bitirmeyi tercih ederim.” Diyor Mortensen. “Konuyla ilgiliyim, ama bunun Tolkien’in ruhuna uyumlu yapıldığını görmek isterim.”

Viggo, yeni yönetmen Guillermo del Toro’yu onayladığını belirterek şunu söyledi; “O azimli, zeki ve en az Jackson kadar inatçı.”

“Birkaç kişinin senaryoda son dakikada değişiklikler yapmasıyla olayın Yüzüklerin Efendisi’ndeki gibi koca bir sirke dönüşüp dönüşmeyeceği de var.”

“Belki de bu şekilde daha akıcı ve etkili olur, bir açıdan da muhtemelen diğer üçlü gibi hayran bırakacak.”

Mortensen ayrıca orijinal üçlemenin üstüne çalışılırken efektlerden çok fazla yararlanıldığını söylüyor.

“Yüzük Kardeşliği bana göre Tolkien’e en bağlı kalınan bölümdü. Performans ve öykü anlatımında her türlü inceliğin en çok gerektiği bölümdü.”

“İkinciyle başlamak özel efekt işini daha da artırdı. Tabii bu, bu tip filmlerin en iyi olmayacaklarını söylemek anlamına gelmez.”

“Filmin başarısını tartışamazsınız, ama ben olsaydım, efektlere değil de karakterleştirmeye odaklanmış olurdum.”

“İkincil karakterlerin daha fazla konuşmasını ve kahramanlara o kadar odaklanılmamasını sağlardım. Her yönden, ilk filmde sunulmuş orta dünya ırkları arasında daha bir denge vardı. İlişkilerle daha bağıntılıydı… Bu sadece kişisel zevkim.”