YüceEfendi Gökleri Ejderhaları 15 Nisan’da

yceefenditop

Merakla beklenen Ejderha Mızrağı’nın Kayıp Tarihçeler Serisi 2. kitabı olan Yüceefendi Gökleri Ejderhaları nihayet 15 Nisan’da okuyucularıyla buluşuyor. Kitabın Güz Alacakaranlığı Ejderhaları ile Kış Gecesi Ejderhaları arasında kalan karanlık olayların gün ışığa çıkacağı, ve kitapta daha çok kötü karakterlerin ön planda olacağı belirtiliyor.

İşte Kitap Arka Kapak yazısı:

Herkesin korktuğu Mavi Leydi Kitiara, bir ejderha küresini aramaları için üç Solamniya Şövalyesini Buzsınırı’na gönderecek bir entrikaya karışırken, rakibi Laurana da kendi kaderine doğru bir yolculuğa koyulur. Bu yolculukta Laurana, Sturm, Tasslehoff ve Flint, tehlikeli bir görev üstlenmiş üç şövalyeye katılırlar.

En çetin sınava girecek olan ise Kitiara’dır; O, Krynn üzerindeki en korkulan yerde -Dargaard Kalesi’nde- bir gece geçirmeye yemin etmiştir. O korkunç yere giden hiç kimse geri dönmemiştir. Ancak Kitiara, ya Soth ile yüzleşecek ya da Kraliçesinin ellerinde ölecektir.

Yolarkadaşları geri döndü; ama düşmanları da!

Ayrıca kitabın arka kapak yazısı hariç kendisine ait tanıtım yazısı da var;

Kayıp tarihçelerin ikinci cildinde yolarkadaşları geri döndü ama düşmanları da!

Kitiara, Yüceefendi Verminaard’ın ölümünden sorumlu olanların eski sevgilisi Tanis Yarıelf ve arkadaşları olduğunu öğrenir. Bu durum Kit’i tehlikeye sokar; zira İmparator Ariakas bu bağlantıdan haberdar olmuş ve suikasti düzenleyenin Kit olduğundan şüphelenmeye başlamıştır.

Kit’in rakibi Laurana, Sturm, Tasslehoff ve Flint ve Sör Derek Crownguard’ın liderliğindeki iki şövalye ile birlikte Buzsınırı’na giderken kendi kaderine doğru bir yolculuğa koyulur. Şövalyeler, Solamniya’nın kurtuluşu olacak efsanevi ejderha küresini aramaktadırlar. Hiçbirinin bilmediği şey ise, hepsinin kışnornu, kara elf büyücü Feal-Thas tarafından kurulmuş ölümcül bir tuzağa gittikleridir.

Ancak en çetin sınava girecek olan kişi Kitiara’dır. Ariakas’ın verdiği ölüm cezasından kurtulmak için, ölüm şövalyesi Lord Soth’un korkunç kalesi olan Dargaard Kalesi’nde bir gece geçirmeye yemin etmiştir Takhisis’e. O ve Skie ölüm şövalyesine meydan okumak için uçarlarken Kit, üç yüz yıldır Lord Soth ile karşılaşan kimsenin geri dönerek olanları anlatmadığının farkındadır.

Yazar: Margaret Weis – Tracy Hickman
Çeviren: Çiğdem Çoygun
Editör: Kayra Küpçü
Sayfa Sayısı: 472
Yayınevi: Laika Yayıncılık

Ayrıca ön okuma için buraya tıklayın.

Kapak resmi için de buraya tıklayın.

Güncelleme: Kitap ön satışa sunulmuştur. Ön sipariş verebileceğiniz kitap satış adresleri;

Idefix

FrpKitap