Dragons of the Hourglass Mage [Kumsaati Büyücü Ejderhaları] – Kapak ve Tanıtım Yazısı

dohm

Ülkemizde Kayıp Tarihçeler serisinin ikinci kitabı olan “Yüceefendi Gökleri Ejderhaları” henüz okurlarına ulaşmamışken, üçüncü kitap olan “Dragons of the Hourglass Mage”(Kumsaati Büyücü Ejderhaları) kitabının tanıtım yazısı ve kapak resmi belli oldu! 4 Ağustos 2009’da çıkacağı bilinen ve Raistlin’in siyah cüppe giyişini ele alan son kitap; Raistlin severleri oldukça heyecanlandıracağa benziyor.

İşte sizlere, site üyelerimizden Ozancan‘ın (Ozancan Demirışık) çevirmiş olduğu tanıtım yazısı;

Destanlar ve Efsaneler arasında, Raistlin’i tanrılık vasfına heveslendiren neydi?

Kara cübbeli bir büyücü haline gelen Raistlin Majere; Karanlık Kraliçe’nin ana şehri Neraka’ya seyahat eder. Görünürde onun adına çalışmak için, ama bunun daha ötesinde, kendi güç arayışı için…

Şehre bir ejderha küresi girdiğini keşfeden Takhisis, ejderanlarını bu küreye sahip olan büyücüyü bulup yok etmek için yollar. Raistlin, ejderanlar tarafından yakalanmadan önce, Takhisis sayesinde tüm büyü gücünü kontrol altına alabileceğini kavrar. Kitiara ise kraliçesinden önemli bir emir alır: Yüksek büyücüler ayin için Neraka’ya geldiğinde, Göz’ün Gecesi’nde, Büyünün Tanrılarına bir tuzak kuracaktır.

Işığın kuvvetleri, onlara yardım eli uzatan iyi ejderhalarla beraber savaşın akıntısına kapılmışken, Raistlin giderek yaklaşan düşmanlarından kaçmak zorunda kalır. Ejderha Yüceefendileri, Karanlık Kraliçe Tapınağı’nda Güç Tacı için rekabet ederken, Raistlin Majere zindanların altında Takhisis’e karşı kendi umutsuz savaşını verir ve ihanet ettiği kardeşiyle bir kez daha yüz yüze gelir.

Dünyanın kaderi sallantıdadır.

Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 352 sayfa
Yayınevi: Wizards of the Coast (4 Ağustos 2009)

Kitap kapağını görmek için  buraya tıklayın.

Tanıtım yazısının orjinal metnini okumak için de buraya tıklayın