Gölge # 13: Günah – Yayında!

fps golge 13

Kardeş sitemiz Kan Güncesi‘nin aralıklarla çıkardığı Gölge Dergisi’nin 13. sayısı nihayet okurları ile buluştu. Yine tanıdığımız yazarlar harici yeni katılımcılarda oldu.

İşte yeni katılımcılardan ve Gölge yazarlarından olan Ayşegül Nergis’in yazmış olduğu tanıtım yazısı;

İnsanoğlu’nun dile getirmeye çekindiği en karanlık noktadır günahları. Çünkü onlar, dönüp dönüp bakmaya korktuğumuz yerdedirler.

Başa çıkamayacağımız işlerden kaçmaya çalıştığımızda, bir çıkış yolu aradığımızda bir bela şeklinde hayatımıza girip zihnimizin pek az uğradığımız bir kıyısına sıkışıp kalırlar, kolay kolay dile getirilemezler; ancak kendimizle başbaşa kaldığımızda ortaya çıkarlar.

Bazı günahlarımız yalnızca bizi ilgilendirir. Bunlar bazen pişmanlık verici, çetin bir eylem, bazen de akıl çelici bir düşüncedir. Ama bazı günahlarımıza tanık olanlar da vardır; bunlar da çoğunlukla günahlarımızın kurbanları olanlardır.

Bu sayıda kendi içimizde bakmaya korktuğumuz o yere gözümüzü diktik, kalemi elimize alıp yine o tekinsiz dünyalara daldık, kılıcını dipsiz bir mağaraya dalarken çekmiş bir savaşçı gibi.

**

Gölge’de, bu sayıda türümüzün azabı olan karanlık bir konu ele alınıyor: “Günah”; daha başka tekinsiz temalarla da karşınızda olacağız.

İyi okumalar dileriz…

Ayşegül Nergis

Gölge Dergisinin 13. sayısına ulaşmak için buraya tıklayın!!!