Percy Jackson Sinemalara Geliyor

percy jackson

Kitapları dünya çapında oldukça ilgi gören Percy Jackson serisi sinemaya geliyor. Çıkış tarihi Şubat 2010 olarak belirlenen Percy Jackson’un bu ilk filminin tam adı ise Percy Jackson ve Olimposlular: Şimşek Hırsızı!

Yönetmen koltuğunda, ilk iki Harry Potter filmi ile tanıdığımız Chris Columbus’u görüyoruz. Kahramanımız Percy Jackson’u canlandıran aktör ise Logan Lerman.

Ayrıca Yüzüklerin Efendisi filmindeki Boromir karakteri ile tanıdığımız Sean Bean’da bu filmde Zeus karakterini canlandırıyor. Bunun yanında Uma Thurman, Rosario Dawson, Kevin McKidd, Pierce Brosnan, Catherine Keener, Serinda Swan, Erica Cerra ve Steve Coogan gibi ünlü oyuncular da filmdeki önemli rollerde bulunuyorlar.

Serinin bu ilk filminde Percy kendini ispatlamak için Zeus’un çalınan şimşeğini bulup hırsız olmadığını herkese göstermek zorunda kalır. Yıllardır görmediği babasıyla yüzleşmesi ve tanrılardan bile çok daha güçlü bir hazineyi ortaya çıkarması gerekmektedir.

Satış rekorları kıran ve Rick Riordan’ın yazmış olduğu bu serinin yeni çıkacak filmi, fanları tarafından dünya çapında oldukça ilgi göreceğe benziyor.

Ayrıca yeni çıkmış olan 1:30 dakikalık fragmanıda aşağıdan izleyebilirsiniz.