“Dorian Gray” 09.09.09’da!!

dorian gray top2

Oscar Wilde’ın The Picture of Dorian Gray romanından uyarlama olan film Oliver Parker tarafından beyaz perdeye taşındı. Film İngiltere’de oldukça ilginç bir tarihte; 09.09.09’da gösterime girecek.

Romanın içeriğinde büyük yazarın görüş ve inanışlarını, yaşam felsefesini, ilgilendiği konuları, soluk kesici, fantastik bir gerilim romanının çerçevesinde verir. Yüzeyde son derece eğlendirici ve sürükleyici olan roman, derinden derine, okuru yaşamın temel sorunlarıyla yüzyüze getirir. İyilikle Kötülük, Güzellikle Çirkinlik, Yaşamla Ölüm arasındaki ayrımlar nedir? Sanat, yaşamdan soyutlanabilir mi? Kendi güzelliğine aşık olan Dorian Gray bir melek midir, yoksa şeytan mı? Zalim midir, kurban mı?

Güzelliği ile herkesi hayran bırakan Dorian Gray, ünlü bir ressam tarafından model olarak kullanılır. Ressam Dorian Gray’i kusursuz bir şekilde resme aktardığında çılgın bir anda Gray’in dilediği bir dilek gerçek olur ve Gray ile resim arasında ilginç bir bağ oluşur. Dorian Gray geçen yıllara nazaran güzelliğinden hiç bir şey kaybetmez. Yalnız herşeyin bir bedeli vardır. Resim Gray’in esas ruhunu yansıtmaya başlar.

Ayrıca kitabın daha önce 1945 yılında beyazperdeye aktarıldığı, ve yapılan bu filmin Oscar aldığını da hatırlatalım.

Üyelerimizden Bonthey‘in hazırlamış olduğu alt yazılı fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.