“Avatar” Sinemalarda!!

james camreon avatar

Ünlü yönetmen James Cameron‘un yıllardır beklenen filmi nihayet bugün gösterime girdi. Avatar gün itibariyle izleyicilerinin karşısına çıktı.

Titanik, Alien, Terminatör gibi başyapıtları bizlerle buluşturan James Cameron’ın yönettiği Avatar filmi uzun süredir merakla bekleniyordu. Özellikle yeni gelen 3D teknolojisinin yanı sıra bu filmde özel olarak göreceğimiz ‘Reality Camera System’ sistemi ile etkisinden uzun süre kurtulamayacakmışız gibi gözüküyor.

Filmin konusunu kısaca özetlemek gerekirse farklı dünya arayışına giren insanların Pandora adlı bir gezegeni keşfetmesi ve oradaki kaynakları kullanmak istemesiyle başlar.

Pandora, on ayak uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, kabile kültürünü benimsemiş, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na’vi halkına ev sahipliği yapmaktadır.
jamescamreon avatar 2
Fakat insanlar bu gezegenin havasını soluyamadıkları için, kendilerine ait Avatarlar yaparlar. Avatarların akıl yolu ile kontrol edilebilir olmasının yanı sıra Pandora yerlileri olan Na’vi halkı ile insan karışımı olarak üretirler.

Bilim adamları bir yandan Na’vi halkının yaşam biçimlerini öğrenmeye ve onlarla birlikte uyum içerisinde yaşamayı öğrenmeye çalışırlar. Fakat Dünya ordusu her zamanki gibi bu yeni kaynakları sömürmek peşindedir. Fakat kendi topraklarının sömürülmesine barışçıl Na’vi halkı tepkisiz kalmayacaktır.

Bu arada Avatar olmaya gönüllü olan Deniz Piyadesi Jake Sully Pandora gezegeninde bir Na’vi prensesine aşık olur. Bu sayede Na’vi halkının arasına karşışan Jake Sully onları daha fazla tanıma fırsatı bulur. Fakat daha sonra kendisini Pandora’yı gün geçtikçe tüketen insan ordusu ile Na’vi halkının arasındaki çatışmanın ortasında bulur.

Filmin müthiş görsel efektlerinin yanı sıra kurgusu ve izleyiciler üzerinde bırakacağı etkide uzun süre konuşulacağa benziyor.