“Diyarbakır Kitap Fuarı” Başlıyor!

diyarbakir kitap fuari top

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 18-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek Diyarbakır Kitap Fuarı TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

110 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla bu sene ilk kez düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 40 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar okurlarıyla buluşma imkanı bulacaktır.

Açılışın 18 Mayıs 2010 Salı günü yapılacağı fuar 6 gün süresince  Mıgırdiç Margosyan, Doğan Hızlan, Füruzan,  Ahmet Telli, Altan Öymen, Zeynep Oral, Baskın Oran, Ahmet İnsel, Ömer Laçiner, Fırat Ceveri, Oya Baydar, Muhsin Kızılkaya, Şeyhmus Diken, Özcan Karabulut, Adnan Binyazar, Ömer Türkeş, Hicri İzgören, Kemal Varol, Selim Temo, Şükrü Erbaş, Sezai Sarıoğlu, Sennur Sezer ve pek çok değerli yazar, şair ve bilim insanını ağırlayacak.

Mehmed Uzun Fuarda Anılıyor
18 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenecek açılış törenine eşi Zozan Uzun’un da katılacağı Diyarbakır Kitap Fuarı’nda, Mehmet Uzun çeşitli etkinliklerle anılacak. Bu kapsamda Uzun’un yaşamı ve yazarlık sürecini anlatan belgesel film “17. Fotoğraf” gösterimi ve bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

Celile Celil, ve Carol Prunhuber Diyarbakır Kitap Fuarı’nda
Diyarbakır Kitap Fuarı’nın yurt dışından yazar, gazeteci ve akademisyen konukları olacaktır.

Viyana Üniversitesi Kürdoloji Bölümü Başkanı Celile Celil 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü bir panele katılmak üzere Diyarbakır’da olacak.

Venezüela’lı gazeteci-yazar Carol Prunhuber ise açılış günü 18 Mayıs 2010 tarihinde fuarda düzenlenecek panele konuşmacı olarak katılacaktır.

Girişin ücretsiz olduğu fuar 18-22 Mayıs 2010 tarihleri arasında 10.30-19.30 saatlerinde, kapanış günü olan 23 Mayıs 2010 tarihinde ise 10.30-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

Fuar hakkında daha fazla bilgi, ulaşım ve diğer detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.