“Pers Prensi” ve “Elm Sokağı” Sinemalarda!

pers prens elm street

Bu hafta bir çoğumuzun merakla beklediği iki film aynı anda gösterime girdi…

Birisi artık oyunlarına müptela olduğumuz, birçoğumuzun gözdesi ve her oyunu ayrı bir olay olan Pers Prensi. İlk oyunun adıyla çıkan film çok fazla konuşulacağa benziyor; Pers Prensi: Zamanın Kumları (Prince of Persia: The Sands of Time)

Diğeri ise yıllar önce bizleri korkudan tir tir titreten Freddy Krueger’un hikayesi: Elm Sokağında Kâbus (A Nightmare On Elm Street)

Pers Prensi’nin kısaca konusu;

Haylaz bir prens olan Prens Dastan, istemeden de olsa gizemli bir prensesle güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen zamanın kumlarını açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlere karşı bir yarış içine girerler.

Aynı şekilde Elm Street’in;

Korku türünün en uzun süre gösterimde kalan ve yedi devam filmi çekilen, başarılı ve yenilikçi bir örneği olan Elm Sreet; Şimdi, 25 yıl sonra, Freddy Krueger kökenli öykü, çağdaş bir uyarlama ile dönüyor. Şehrin banliyösünde yaşayan bir grup gencin ortak bir yönü vardır; hepsi de, onları rüyalarında avlayan biçimsiz Freddy Krueger tarafından gizlice takip edilirler. Uyumadıkları sürece birbirlerini koruyabilirler… ama uyuduklarında kaçış yoktur.

Filmler hakkında daha deyalı bilgi için sizleri burayaElm Sokağı ve burayaPers Prensi alalım.