“Del Toro” Shire’dan Ayrıldı..!

deltoro hobbit

hobbitozelÇıkışını merakla beklediğimiz J.R.R. Tolkien‘in ünlü eseri Hobbit‘in sinema filminden üzücü bir haber geldi. Guillermo Del Toro herkesi şok eden bir açıklamayla filmin yönetmenlik koltuğundan ayrıldığını duyurdu.

Del Toro geçtiğimiz gün 2012’nin Aralık ayında ilk bölümü çıkması beklenen filmin yönetmenliğini bıraktı ve bunu basına duyurdu.

Bunun yanında yönetmenlik yapmayacağını açıklayan Del Toro senarist olarak film kadrosunda hala daha bulunmakta.

“Hobbit filmin başlangıç tarihi ayarlamasındaki gecikmeler nedeniyle hayatımdaki en zor kararlardan biriyle yüzleşmek zorunda kaldım.” diyen Guillermo yaklaşık iki yıldır dahil olduğu projeden ayrılmanın ne kadar üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Bu arada Del Toro‘nun ayrılışı ardından gözler Peter Jackson‘a çevirlmiş durumda. Her ne kadar kendisinin yeni bir yönetmen arayışlarında olduğu söylense de bir ihtimal yönetmen koltuğuna oturan kişi kendisi olabilir… Yaşanan bu gelişmenin ardından “Nerede zor iş var, hep bana kalıyor.” demiş ve mizansel bir şekilde Del Toro‘nun gidişine üzüldüğünü belli etmişti.

Hobbit filminin iki aşamada gösterime gireceği; ilk filmin Aralık 2012 ikincisinin ise Aralık 2013 olacağı planlanıyordu…