“İstanbul Hatırası” Raflarda!

istanbul hatirasi top

Türkiye’de ‘polisiye’ denince akla ilk gelen Türk yazar Ahmet Ümit’ten, uzun zamandır beklenen kitap şimdi raflarda. İstanbul Hatırası, ister bu türün sıkı takipçilerince; isterse sadece edebiyat aşığı pek çok kitapseverin ilgisini cezp edecek bir iddiayla hayal gücü eşiğimize geliyor!

Romanlarında zengin arka planı polisiye kurgu içinde vermekteki ustalığı ile bilinen Ahmet Ümit’in bu romanı da yine peş peşe işlenen cinayetlerin çevresinde kurgulanmış.

“Byzantion’dan İstanbul’a uzanan, heyecan yüklü bir serüven…

Sarayburnu’nda, Atatürk heykelinin ayakları dibinde bir ceset. Avuçlarında antik bir para. Ama ne bu ceset son kurban, ne de bu antik para son sikke… Yedi kurban, yedi hükümdar, yedi sikke, yedi kadim mekân. Ve tek bir gerçek: Bu şehrin gizemli tarihi.”

Üstelik bu lezzeti tanıtmak adına, hayli farklı bir yol izlenmiş. Oyuncusundan, set ekibine, yönetmeninden, yapımcısına; her şeyiyle kısa bir tanıtım filmi çekilmiş. İşte o filme buradan ulaşabilirsiniz. Eminiz ki bu film iştahınızı açacak serin bir meze olabilecektir.

Everest Yayınları’ndan raflardaki yerini alan kitabın kapak tasarımını Utku Lomlu, yayın yönetmenliğini ise Sırma Köksal üstleniyor. 590 sayfalık bu doyurucu romanın künye bilgilerine ve tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.