“Zabkaf – Ouzalm” Çıktı!

zabkaf ouzalm top

Oğuzhan Özbay‘dan, bilimkurgu ve fantastik edebiyatın iç içe girdiği yepyeni bir kitap; Zabkaf! Şu anlık internet satış sitelerinden sipariş verebileceğiniz kitap önümüzdeki hafta boyunca tüm kitapevlerinde yerini almış olacak.

Bir uzay gemisinde başlayan hikaye, başlarda tamamen bilimkurgu öğeleriyle ilerlemesine rağmen sonraki sayfalarda başlangıçtaki bilimkurgu havasını bir kenara bırakıp fantastik bir hikâyeye dönüşüyor.

Bu hikâye Lingorya adındaki lanetlenmiş bir diyar ve o diyarda yaşayan birçok türün kaderlerinin kesiştiği olaylar zincirini içine alıyor. Bununla beraber diyarların da bireyler gibi kaderleri kesişebiliyor ve Antaryon diyarı da kitabın içindeki yerini alıyor. Genel olarak kitap zaman ve boyutun ötesinden ruhu çekilen Ouzalm‘in yani Zabkaf‘ın etrafında dönüyor…

Bir diğer hikâye ise akışın öbür parçasını oluşturuyor ve Natuzk adındaki eski savaş pilotunun serüvenini içeriyor ki bu kesişen yolların tanımına uygun oluyor. Kitap birçok konu hakkındaki felsefi düşüncelerle zaten karışık olan hayâlemi daha da karmaşık bir hale getiriyor. Çoğu durumda karmaşık demek kötülemek olarak kullanılabiliyor olsa da kitap bu karmaşayı bir yerlere bağlayıp açıklamayı başarıyor. Zaten bu yüzden kitaba roman tadında kılavuz kitap diyor yazarı.

Ayrıca yazar okurlara şu notları iletiyor;

Bir çoğu için bu şekildeki bir kurgu ağır gelecektir betimlemelerle değil de olaylarla uzayıp giden bir kitap üç yüz sayfanın sonunda dahi tam anlaşılamayacaktır. Bu yüzden bir kaç kez okumayı ve olayları yakalamayı tercih etmek okuyucunun kitaptan daha çok zevk almasını sağlayacaktır. Yeni bir hayâlem, özgün türler, özgün diyarlar bir başlangıç kitabı için olması gereken kadar karmaşa işte Zabkaf Ouzalm; zaman boyut kaşifi bilim ve fantastik kurgu severlerin huzurunda.

MOSS Yayınları‘ndan çıkan kitabın editörlüğünü Gökhan Canbülbül, kapak tasarımını Halil Aydemir ve yayın yönetmenliğini ise Vedat Gürkan Tatlıparmak üstleniyor. Künye bilgileri ve tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.