“Kane Günceleri 1: Kırmızı Piramit” Geliyor!

kane kirmizi piramit top

İlgiyle takip edilen serilerden Percy Jackson ve Olimposlular‘ın yazarı Rick Riordan‘dan yepyeni bir seri, yepyeni bir macera: Kane Günceleri!

Carter Kane, annesini altı yaşındayken kaybettiğinden beri babası, ünlü Mısır bilimcisi arkeolog Dr. Julius Kane ile dünyayı dolaşmaktadır ve evi, bir valizden ibarettir. Carter böyle bir hayat sürerken kız kardeşi Sadie Kane Londra’da, anneannesi ve dedesiyle yaşamaktadır. Sadie’nin hayatı, Carter’ın istediği hayattır: okul, arkadaşlar ve “normal” bir yaşam. Carter’ın hayatı ise Sadie’nin hayallerini süslemektedir: babayla hep birlikte olmak. Ayrı geçen altı yıldan sonra iki kardeşin ortak hiçbir noktası kalmamıştır. Ancak artık her şey değişmek üzeredir.

Serinin ilk kitabı olan Kırmızı Piramit eylül ayında Doğan Egmont Yayınları‘ndan çıkacak. Kitap, annelerini kaybeden Carter ve Sadie Kane kardeşlerin babalarıyla British Museum’a gitmeleri ve orada babalarının kulakları sağır eden bir patlamayla ortadan kaybolması, akabininde Antik Mısır tanrılarının tek tek uyanmasını konu alıyor.

Babalarını kurtarmak için son derece tehlikeli bir yolculuğa atılan iki kardeş, bu yolculuk boyunca aileleri hakkında çok büyük bir sırrı ve bu sırrın firavunlar zamanından bu yana ayakta kalmış gizli bir örgüt olan Hayat Evi’yle olan ilişkisini öğreneceklerdir.

Rick Riordan‘ın bu yeni serisi yurt dışında kısa bir sürede beklenen ilgiyi gördü ve en az Percy Jackson kadar heyecanlı olduğunu kanıtladı. Kısa sürede çok sayıda okuyucuya ulaşan kitabın devamı için talepler başladı bile!

İlk olarak Yunan tanrılarını modern dünyada uyandıran Riordan şimdi de Eski Mısır tanrılarını günümüz dünyasına getiriyor. Kane Günceleri toplamda üç kitap olacak ve her yıl serinin bir adet kitabı piyasaya sürülecek. Bakalım bu seri ülkemizde Percy Jackson kadar ses getirebilecek mi…

Kitabın çıkışına kısa bir süre kala, Doğan Egmont Kırmızı Piramit’in ilk bölümünü ön okuma olarak hazırladı. Şimdi de ÖN OKUMAyı indirmek için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Ayrıca kitabın fiyatı henüz belli olmasa da künye bilgileri, tanıtım yazısı ve kapak görseli hazır. Tüm bu bilgilere ulaşmak içinde buraya tıklayabilirsiniz.