4. Beyoğlu Sahaf Festivali Başladı!

4 beyoglu sahaf festivali

Düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri ile İstanbul’a damgasını vuran Beyoğlu Belediyesi İstanbullu sahaflarla el ele veriyor.

Kültür hayatımıza büyük katkılar sağlayacak “4.Beyoğlu Sahaf Festivali14-28 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul’un orta yeri Taksim Gezi Parkı’nda gerçekleşecek.

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Beyoğlu Sahaf Festivali 14 Eylül 2010 tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda başladı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivale, Kadıköy, Moda, Sarıyer, Ortaköy, Beyazıt, Şişli ve Beyoğlu başta olmak üzere İstanbul’un birçok ilçesinden ve semtinden toplam 74 sahaf katılacak.

Uluslararası Altınelller El Sanatları Festivali ile başlayan Beyoğlu kültür ve sanat günleri, Sahaf Festivali ile devam ediyor. Birbirinden değerli koleksiyonların, asırlık kitapların ve eserlerin Taksim Gezi Parkı’nda kurulan standlarda yerini alacağı festivalde bu yıl bir de kitap müzayedesi olacak. 120 değerli kitabın müzayedesinin yapılacağı festival 28 Eylül 2010 tarihine kadar açık kalacak. Kitapseverler her gün saat 10.00-24.00 arası kitaplarla hemhal olma fırsatı bulabilecek.

2010 İstanbul Avrupa Başkenti vizyonunda en önemli kültür etkinliklerinden biri olan “4.Beyoğlu Sahaf Festivali”nin kahvaltılı basın toplantısı ve açılışı 14 Eylül Salı günü gerçekleştirildi. Açılışa Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Gazeteci-Yazar Doğan Hızlan konuk olarak katıldı.