Zagor’un çizeri “Gallieno Ferri” Kitap Fuarı’nda!

zagor yazar Gallieno Ferri

Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 30 Ekim ve 7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 29. İstanbul Kitap Fuarı’nda önemli çizerler konuk edilecek. . Zagor’un efsanevi çizeri Gallieno Ferri ve İtalya’nın önde gelen çizerleri Kitap Fuarı kapsamında Türkiye’den okurlarıyla buluşacak.

Fuarda, Zagor‘un efsanevi çizeri Gallieno Ferri‘nin yanı sıra Gianfranco Manfredi, Moreno Burratini, Marco Verni, Graziano Romani, Laura Scarpa, Marcello Toninelli, Diego Cajelli, Riccardo Burchielli ve Marco Schiavone Türkiye’deki okurlarıyla buluşacak.

Çizer hakkında;

Gallieno Feri, 1960 tarihinde Guido Nolitta (Sergio Bonelli) ile birlikte Zagor’u hayat geçirdi ve uzun yıllar çizip yazdılar, De Leo tarafından keşfedilen Ferri Il Fantasma Verde ’ve Piuma Rossa’ yı çizdi daha sonra 1949 seri olarak Maskar’ ı çizmeye başladı. Fransız pazarı için Tom Tom ve Thunder Jack isimli western hikayeleri çizdi, ayrıca Jolly ve Capitan Walter çizdi. 1960 yılında Sergio Bonelli ile tanıştı ve birlikte Zagor’u yarattılar. Daha sonra yine birlikte 1975 yılında başka bir efsane Mister NO’nun ilk sayısını ve 115 sayının kapağını çizdi ayrıca Swing diye bilinen Comandante Mark’ın 9 ve 10 numaralı özel sayılarının da kapaklarını çizdi.

Giriş saatlerinin 11.00-20.00 arasında olduğu fuarda, giriş, kişi başı 5 lira, öğrenci, öğretmen ve emeklilere ise ücretsiz olacak. Ayrıca fuar hakkında ki ayrıntılı haberimizi önümüzdeki günlerde yapacağız…