“Kırmızı Piramit” Raflarda!

kane kirmizi piramit top

İlgiyle takip edilen Percy Jackson ve Olimposlular Serisi‘nin yazarı Rick Riordan‘ın yeni serisi olan Kane Günceleri‘nin ilk kitabı Kırmızı Piramit çıktı!

Carter Kane, annesini altı yaşındayken kaybettiğinden beri babası, ünlü Mısır bilimcisi arkeolog Dr. Julius Kane ile dünyayı dolaşmaktadır ve evi, bir valizden ibarettir. Carter böyle bir hayat sürerken kız kardeşi Sadie Kane Londra’da, anneannesi ve dedesiyle yaşamaktadır. Sadie’nin hayatı, Carter’ın istediği hayattır: okul, arkadaşlar ve “normal” bir yaşam. Carter’ın hayatı ise Sadie’nin hayallerini süslemektedir: babayla hep birlikte olmak. Ayrı geçen altı yıldan sonra iki kardeşin ortak hiçbir noktası kalmamıştır. Ancak artık her şey değişmek üzeredir.

Bir Noel gecesi, babaları sayesinde Londra’da yeniden bir araya gelirler. Babaları, “işleri yoluna koymaya” kararlıdır ve onları nedeni belirsiz bir şekilde British Museum’a götürür. Ancak işler beklendiği gibi gitmez. Müzede gizemli bir iş çeviren babaları, kulakları sağır eden bir patlamayla aniden sırra kadem basar.

Carter ve Sadie, patlamanın ardından Antik Mısır tanrılarının birer birer uyanmalarına şahit olurlar ve ne yazık ki tanrıların en kötüsü Set’in insanın kanını donduracak bir planı vardır. Babalarını kurtarmak için son derece tehlikeli bir yolculuğa atılan iki kardeş, bu yolculuk boyunca aileleri hakkında çok büyük bir sırrı ve bu sırrın firavunlar zamanından bu yana ayakta kalmış gizli bir örgüt olan Hayat Evi’yle olan ilişkisini öğreneceklerdir.

Çok satan Percy Jackson ve Olimposlular serisinin yazarının kaleminden bir Mısır Mitolojisi efsanesi! Kane Günceleri serisinin ilk kitabı olan Kırmızı Piramit, gerilimi ve mizahı bir araya getiren, bir kahramanlık ve sadakat öyküsü.

İlk olarak Yunan tanrılarını modern dünyada uyandıran Riordan şimdi de Eski Mısır tanrılarını günümüz dünyasına getiriyor.

Çevirmenliğini Belgin Selen Haktanır Us‘un yaptığı ve editörlüğünü Esen Gür‘ün üstlendiği kitabın tanıtım yazısı ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.