“Ejderhanın Kemikleri” Yolda!

ejderhanin kemikleri top

Çok satan Ejderha Mızrağı, Karakılıç, Ölüm Kapısı gibi serilerin arkasındaki yaratıcı beyinler Margaret Weis ve Tracy Hickman‘dan Ejdergemileri dünyasında geçen yepyeni bir fantastik epik için bir araya geldiler!

Bir buçuk yıl kadar önce Margaret Weis ile yapmış olduğumuz röportajda, kendisine dilimize çevrilmesini özellikle istediğiniz bir seriniz var mı sorusuna “Yeni gelen serimiz Dragonships olabilir.” cevabını vermiş ve bizleri meraklandırmıştı.

Bu süre zarfında serinin çevrilip çevrilmeyeceği akılları kurcalarken İthaki Yayınları sessiz sedasız telif haklarını almış, çevirmeye başlamış ve nihayet basıma hazır hale getirmiş!

Deniz akıncısı Skylan Ivorson tüm Vindrasi klanlarının Şefler Şefi olmayı hak ettiği kanısındadır, zira savaş tanrısı Skoval tarafından kutsanmıştır. Fakat bazen bir takdis, kılık değiştirmiş bir lanetten başka bir şey değildir. Skoval ile diğer kadim tanrılar güce aç yeni nesil tanrılar tarafından kuşatma altına alınmışlardır. Onları durdurmanın anahtarı Vektia Ejderhaları’na dünyanın yaradılışı sırasında Ejderha Tanrıça Vindrash tarafından yaratılan ilk ejderhalara ait Beş Kemik’te yatmaktadır. Fakat bu kemiklerin nerede olduğu tanrılar için bile bir gizemdir.

5 Kasım’da dağıtımına başlanacak olan kitabı fuarı ziyaret eden okurlar daha önceden alma imkanına sahip olabilecekler.

Ayrıca Kayıp Rıhtım’da kitabın ilk iki bölümünü içeren ÖN OKUMAsına ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz!

Cihan Karamancı‘nın çevirdiği ve Bora Öngürer‘in dizi editörlüğünü üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.