“Şimdi ve Daima” Geliyor!

simdi ve daima top

Bilim Kurgunun en büyük isimlerinden Ray Bradbury’nin, bambaşka dünyalara ait iki kısa romanını bir araya getiren Şimdi ve Daima (Now and Forever) adlı kitabı çok yakında İthaki Yayınları‘ndan çıkarak Türk okuyucusu ile buluşacak!

Bu kısa romanların ilkinde, Leviathan ’99, Herman Melville’in Moby Dick’inin şaşırtıcı, usta işi bir uyarlaması niteliğiyle karşımıza çıkıyor.

Kaptan Ahab’ın yerini çılgın bir uzay gemisi kaptanı, Beyaz Balina’nınkini de dev bir kuyruklu yıldız alıyor. Ray Bradbury, Moby Dick’in anafikrini olduğu gibi koruyarak, insanoğlunun tutkularının sınır tanımazlığını uzayın derinliklerine taşıyor.

Diğer hikâyede ise Amerika’da gizemli bir kasabayı ziyaret eden bir gazeteci, yaşamın ve zamanın anlamını yeniden keşfeder. Ancak bu keşifle birlikte, kaderini belirleyecek bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Bu benzersiz anlatıda, Bradbury’nin şiirsel üslubu, olayların büyüleyiciliğinden geri kalmayarak, mistik bir hava yaratıyor.

Ayrıca kitabın ÖN OKUMAsı ilk defa Kayıp Rıhtım‘da, meraklı okurların huzurunda! ÖN OKUMAya ulaşmak için BURAYA tıklamanız yeterli.

Kemal Baran Özbek‘in çevirdiği ve Selçuk Aylar‘ın yayına hazırladığı bu eserin künye bilgileri ile tanıtım yazısına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.