“Boğaziçi Kitap Fuarı” Başlıyor!

bogazici kitapfuari top

17-22 Aralık tarihleri arasında ilk kez gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Fuarı, kendisini kültürel bir alan olarak tanımlıyor. Fuar ilk yılında Japonya’yı misafir ülke olarak ağırlayacak. Bunun yanı sıra türümüze yönelik kitaplar çıkaran Kabalcı, Gerekli Şeyler, Laika, Tudem gibi yayınevleri de fuarda hazır bulunacak.

Boğaziçi Kitap Fuarı on beş milyona yaklaşan nüfusuyla enerjik bir metropol olan İstanbul’un merkezinde şehre yaygın bir kültürel atmosfer yaratmak amacıyla, değişen iletişim araçlarının toplum yaşamında yarattığı değişiklikler göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

17-22 Aralık 2010 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Harbiye’de gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Fuarı, her yıl bir konuk ülke ağırlayacak ve her yıl konuk ülke ile Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip olacaktır.

2010 yılının Türkiye’de Japonya Yılı olması nedeniyle bu yıl kitap fuarı Japonya’yı konuk ülke olarak ağırlamakta ve fuar programında  Japon edebiyatını, kültürünü ve sanatını tanıtıcı pek çok faaliyete yer vermektedir. Japonya ve Türkiye’nin sosyal, politik, ve tarihi zenginliklerindeki ortak paydaları düşünülerek fuarın teması “Gelenek ve Gelecek” olarak belirlenmiştir.

Bu kapsamda edebiyatın en geleneksel formu masallar mercek altına alınıp “Çocuk ve Masallar” projesi gerçekleştirilecek,  Binbir Gece Masalları Konferansı düzenlenecek , sahaflara ve internet ortamındaki kitapevlerine yer verilecektir. Değişen kütüphanecilik anlayışı,  e-kaynaklar, e-yayıncılık ve digital arşivleme tartışılacaktır.

Yayınevlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla pek çok yazar, çevirmen, editör ve okuru bir araya toplayacak olan Boğaziçi Kitap Fuarı, önümüzdeki yıllarda içinde bulunduğumuz coğrafi bölgenin ülkelerine hizmet veren ve bu sayede yayıncılık sektörünün her anlamda gelişmesine katkıda bulunan  bir kültürel platform yaratmak amacındadır.

Boğaziçi Kitap Fuarı hakkında daha fazla bilgi ve ulaşım için buraya tıklayabilirsiniz.