Ve “Elijah Wood” Hobbit’te! (Gibi…)

frodo in the hobbit

hobbitozelDeadline önceden çıtlatmıştı ancak theonering.net Elijah Wood’un Peter Jackson kameralarının önüne çıkacağını ve Hobbit’te bir rol için Orta Dünya’ya döneceğini onayladı. Kimi hayranların ilk başta gösterecekleri tepkiye rağmen, doğal sebepler en ateşli tutucuları bile hayal kırıklığına uğratmayabilir.

Uyarı: Alttaki Metin Büyük Oranda Hikayeyle İlgili Bilgi İçermektedir!

Hobbit okuyucularının bildiği üzere, “Yüzüklerin Efendisi’nin Çöküşü” ve Hobbit Oradaydık ve Şimdi Buradayız ” Westmarch’ın kurgusal Kırmızı Kitabında geçmekte. Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi filmlerinde, ekrana yansıtılan bu kitaplar Bilbo ile Frodo tarafından yazılmış ve Sam’e devredilmişti. (Ki filmde Sam‘in soyunun daha sonra da kitaba sahip olduğundan söz edilmemişti.)

Filmlerde bu kurgusal kitabı okuyarak ya anlatılarak Frodo ve Bilbo’nun hikayesi gösterilecek. Okuyucuları Hobbit‘in hikâyesini olaya dâhil olan tanıdık bir Frodo varken öğrenmiş olacak.

Spekülasyonların internetin dört bir yanına yayılmış olması sebebiyle, TOR.net şimdilik şu kadarını onaylıyor; planlar Frodo‘nun filmlerin yalnızca açılış sekanslarında yer alması yönünde. Warner Bros‘un ya da Jackson ekibinin bu noktadan sonra bir internet söylentisi sebebiyle senaryoda değişiklik yapması pek olası değil ve maalesef şu anda aralık 2012’yi biraz anlatmış olabiliriz, ama sizi uyarmıştık!

Söylentilere göre Wood‘un filmde görünmesi “tartışılmakta” ama aktörle senaryo yazım aşamasında büyük ihtimalle konuşulmuş olduğunu ve aktörün rolüne hazırlanmaya olumlu baktığını varsayarsak bu pek de mesele değil. Daha düşük ihtimalli de olsa Legolas’ı oynayacağı rivayet edilen Orlando Bloom için de durum aynı.

Hobbit’in kurgusunda, karakterleri önceden yer almakta olan diğer oyuncuların da durumu değişti. Cate Blanchett, Galadriel olarak belirlendi; ancak Hugo Weaving’in Elrond‘u da kaynak metinde önemli yer tutan bir karakter ama kesinleştirilmedi. Liv Tyler‘ın Arwen‘i, Marton Csokas‘ın Celeborn‘u gibi eski elflerle beraber filmde yer alabilirdi.

Frodo‘nun dönüşü Sean Astin‘in Sam olarak görünmesini de mümkün kılıyor. Merry ile Pippin gibi diğer hobbitler de gözden çıkarılmamalı. Lâkin, TOR.net’in bilgilendirmesi üzerine, Frodo ve genç Bilbo filmlerdeki öncelikli hobbitler olacak.

Cücelerin elbette filmde önemli bir yeri olacak. Gimli (John Rhys – Davies) Gloin’in oğlu, filmdeki yolculukta Bilbo‘nun yoldaşlarından biri.

Şu ana kadarki basın bildirilerinde iki tane belirgin eksiklik var. Ian Mckellen‘ın Gandalf olarak ve Andy Serkis‘in Gollum olarak katılması. İki aktörün de stüdyoyla iletişim içinde olduğuna ve basına bilgi vermemeleri istendiğine inanılıyor. Bu aktörlerin eksikliği hayranların canını oldukça sıkıyor gibi..