Terry Pratchett’tan heyecanlandıran haber!

Terry Pratchet

wired.com sitesinden Matt Blum‘un verdiği habere göre Terry Pratchett‘ın Good Omens (Bir Kıyamet Komedisi) adlı Neil Gaiman ile beraber yazmış olduğu kitabın dört bölümlük bir TV Dizisi çekilecekmiş! İsterseniz buyrun, haberi Matt Blum‘un kendi cümlelerinden okuyalım:

Terry Pratchett ve Neil Gaiman’ın romanı Good Omens pek çok iyi sebepten dolayı şimdiye dek yazılmış en eğlenceli on romandan birisi. İlk basımından beri defalarca baştan sona okumuşumdur, ki beni hâlâ gülmekten öldürür!

Ve işte Terry Pratchett’ın bizzat kendisinin söylediğine göre, şu anda kitabın dört bölümlük bir televizyon uyarlamasının üstünde çalışılıyormuş! Ne yazık ki, Pratchett bundan daha detaylı bir bilgi vermiyor ancak Small Soldiers’ı (Küçük Askerler) yazmasıyla ünlü Gavin Scott’ın ve eski Monty Python üyesi Terry Jones’un dizinin yazımında yer aldığı yönünde dedikodular var.

Aziraphale, Crowley ve de the Horsemen’ın rollerini kimin üstleneceğini öğrenmeye sabırsızlanıyorum. Elbette Adam’ı oynayabilecek iyi bir çocuk aktör bulabilme meselesi de gündeme geliyor. Eminim ki bu adaptasyonda diğerlerinden çok daha fazla bir şekilde “şeytan ayrıntıda gizlidir” olayı yer alacak.

Eğer hâlâ Good Omens’ı okumadıysanız, lütfen kendinize bir iyilik yapın ve hemen kitabından bir tane edinin!