Bursa Kitap Fuarı Başlıyor!

bursa kitap fuari 2011

Bursa Kitap Fuarı bu sene dokuzuncu kez 5-13 Mart 2011 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurlarla buluşmaya hazırlanıyor

Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Bursa 9. Kitap Fuarı 5-13 Mart 2011 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

225 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek Bursa 9. Kitap Fuarı’nda söyleşi, şiir dinletisi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 65 etkinlik gerçekleştirilecektir.

Okur ve Yazar Buluşmaları

Fuara Ipek Çalışlar, Can Dündar, Ataol Behramoğlu, Oya Baydar, Nedim Gürsel,  Feyza Hepçilingirler, Ahmet Telli, Zeynep Oral, Behiç Ak, Canan Tan, Melek Ulagay, Bilgin Adalı, Mine Soysal, Yekta Kopan, Mavisel Yener, Sevgi Özel, Işıl Özgentürk, … gibi pek çok değerli yazar, şair  ve bilim insanı katılacak, dokuz gün süresince imza günlerinde okurlarıyla buluşma fırsatı bulacaktır.

8 Mart Fuar’da Kutlanıyor

Kitap Fuarı kapsamında 8 Mart 2011 Salı günü TÜYAP çeşitli etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacaktır. Gün boyu sürecek etkinliklerde panel, belgesel film gösterimi ve söyleşi gerçekleştirilecektir.

Fuar’ın Sergileri

Bursa Kitap Fuarı her yıl olduğu gibi bu sene de önemli sergilere ev sahipliği yapıyor. Emin Nedret İşli’nin titizlikle hazırladığı ve Sadık Karamustafa’nın küratörlüğünü üstlendiği “Nadir Bursa Kitapları -Bir Sahafın Biriktirdikleri” sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir. TÜYAP’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek sergide geçmişten günümüze Bursa üzerine yazılmış nadir kitaplarla yayıncılık tarihine tanıklık edeceğiz.

Fuar’ın diğer sergisi ise fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın objektifinden “Anadolu’da Yolculuk II” olacak. Faruk Akbaş’ın Kamil Koç Yolculuk dergisi için çektiği Anadolu fotoğraflarından oluşan sergi fuar süresince görülebilir.

Girişin ücretsiz olduğu fuar 5-12 Mart 2011 tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 13 Mart 2011 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.