“Kuzey Rüzgarı’nın Ardında” Raflarda!

kuzey ruzgarinin ardinda top

ODTÜ Yayıncılık, George MacDonald macerasına kaldığı yerden devam ediyor ve Prenses ve Goblinler ile Curdie macerasından sonra, yazarın bir diğer eseri olan Kuzey Rüzgarı’nın Ardında kitabını okuyuculara sunuyor!

Sanki büyümüş de küçülmüş, tertemiz bir kalbe sahip, korkuyu henüz öğrenmemiş, Elmas adında küçük bir çocuğun gerçek ötesi öyküsü; fakir bir çocuğun olağanüstü zenginlikteki dünyasını anlatıyor bu kitap.

Elmas bir gece, kendisini ‘Kuzey Rüzgârı’ olarak adlandıran bir varlık tarafından ziyaret edilir. Kuzey Rüzgârı, Elması kollarının arasına alarak onu hiç kimsenin görmediği diyarları gezmeye götürür. Elmas bu yolculukta ancak bir çocuk tarafından görülebilecek güzellikte manzaralarla karşılaşır.

Neredeyse tüm dünya dillerine çevrilen ve George MacDonald’ın başyapıtı sayılan bu peri masalımsı öykü küçükler için olduğu kadar büyükler için de derslerle doludur ve milyonlarca çocuğun vazgeçilmez kitapları arasında yer almıştır.

Çevirisini Umut Uğur‘un, kapak tasarımını ise Emrullah Öz üstlenmiş. Detaylı bilgi ve künye için buraya tıklayabilirsiniz.