Ian McKellen: Hobbit ile Anlaşmam Neden Bu Kadar Uzun Sürdü?

ian mckellen

hobbitozelAylar boyunca süren spekülasyonlardan sonra Ian McKellen‘ın Hobbit filminde geçen haftalarda Gandalf rolüne resmi olarak imzasını attı. Ve geçtiğimiz aylarda, Ian McKellen kendi blogunda hayranlarına neden anlaşmanın bu kadar uzun sürdüğünü anlattı.

Anlaşmaya varmak paraya değil günlere bağlıdır.” diyen ünlü aktör şöyle devam etti:  “Ben başka projelerde çalışabiliyorken Gandalf’ın harekete geçmesine daha 18 ay, ama uzunca aralarla ihtiyaç, vardı. Asıl endişem, tutmuşken Orta Dünya’dan kolayca kaçamayacağım yönünde.”

Aynı zamanda 71 yaşında olduğuna dikkat çeken McKellen, hala yapabiliyorken kariyerinde yeni projelere imza atmak istdiğini belirtti. Ayrıca, Yeni Zelanda’daki ‘kargaşa’ durumu, geciken prodüksiyon, yerin değişmesi durumları usta oyuncuyu endişeye sürüklemiş.

“Ajansım Warner Bros. ile konuşmaya devam ettiğim süre içerisinde benim için de Gandlaf, en çok oynamak istediğim karakter konumunda kalmaya devam etti, ediyor da. Yeni bir rol ya da yeni bir bölümden ziyade bunun için çok daha fazla merak içerisindeyim. Oyunculuk açısından devam filmleri orijinalleri kadar tatmin edici değil.”

McKellen, Gandalf rolünün farklı oyunculara gitmesine izin veremeyeceğine kesin olarak karar vermişken, filmde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu da kaydetti.