Hobbit Filmlerine Farklı İsimler Verilebilir!

the hobbitt top

hobbitozelBildiğiniz gibi Peter Jackson’ın çektiği Yüzüklerin Efendisi filmleri tıpkı kitapları gibi kendi özel isimlerine sahipti. Görünüşe bakılırsa bu durum Hobbit içinde geçerli olacak.

Çünkü J.R.R. Tolkien’in hayranları tarafından kurulan theonering.net sitesinde yer alan habere göre New Line stüdyoları, iki bölümden oluşacak yeni film için “There and Back Again / Oradaydık ve şimdi buradayız.” ile “An/The Unexpected Journey / Beklenmedik (bir) Yolculuk” isimlerini tescil ettirdi. Bu isimlerin filmler piyasaya sürüldüğünde kullanılıp kullanılmayacağı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İlk bakışta isimler farklı bir yapıma aitmiş gibi görünmüyor olabilir. Sonuçta “Oradaydık ve şimdi buradayız.” adı Tolkien’in Hobbit için kullandığı alternatif başlık iken “Beklenmedik Yolculuğum” ise Bilbo’nun “Batı’nın Kırmızı Kitabı” (Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nde geçen olayları kendi gözünden kaleme aldığı eser) için kullanmayı düşündüğü adlardan biri. Fakat filmin yapımcı tarafından ikiye bölüneceği de bilinen bir gerçek.

Jackson bu ayın sonlarına doğru Yeni Zellanda’da filmin çekimlerine başlayacak. Ian McKellen ve Andy Serkis’in de yeniden Gandalf ve Gollum rollerinde izleyeceğimiz doğrulandı. Evcimen bir hobbit olmasına rağmen Gandalf ve bir grup cüce tarafından bir hazine avına dâhil edilen Bilbo’yu ise Martin Freeman oynayacak.