Doom “3D” Olarak Yeniden Çekiliyor!

doom3d top

id Software’in en meşhur oyunlarından biri olan Doom, yeniden beyazperdede boy göstermeye hazırlanıyor. Film haklarını elinde bulunduran Universal Stüdyolarının ikinci bir film yapmaya oldukça niyetli olduğu çoğumuz tarafından biliniyordu. Anlaşılan, “GIJoe: Kobra’nın Yükselişi” isimli yapımın gişede gösterdiği başarı bu isteklerini körüklemiş durumda. Çünkü film şu anda ön çalışma aşamasında…

Oyunun birinci şahıs kamera açısından oynandığı düşünüldüğünde filminin çekilmesi hiç de fena bir fikir değilmiş gibi görünüyor. Fakat 2005 yılında çekilen ilk Doom’u gözlerimizin önüne getirdiğimizde iki kez düşünmeden edemiyoruz.

Seyredenler bilir, oyun kamerasından izlediğimiz bölüm haricinde ilk filmin pek de bir numarası yoktu. Elbette Hellknight’ı ekranda görmek, Pinky’nin kulakları tırmalayan çığlıklarını duymak keyifliydi. Ama harika değil, çok çok harika hiç değil… 60 milyon dolara çekilen ve bünyesinde Dwayne “The Rock” Johnson, Karl “Judge Dredd” Urban ve Rosamund Pike gibi ünlü isimleri bulunduran film sadece 55 milyon dolarlık bir hâsılat elde edebilmişti.

Aldığımız haberlere göre Universal yeni filmi 3D teknolojisini kullanarak çekmeyi planlıyor. Oyuncu kadrosu ve filmin konusu hakkında ise henüz kesin bir açıklama yok. Eğer 3D’nin nimetlerinden adam akıllı faydalanabilirlerse ve oyunun konusuna sadık kalırlarsa ortaya izlemesi gayet keyifli bir film çıkabilir diye umuyoruz.

Beklerken BFG ile atış talimi yapmak serbest!