Loreena McKennitt yeni albümüyle Türkiye’de!

the wind that shakes the barley top

Albümleri 15 milyondan fazla satan dünya starı Loreena McKennitt yepyeni albümü ‘The Wind That Shakes The Barley’in tanıtım turnesi kapsamında 26 Mart’ta İstanbul’a geliyor.

Loreena McKennitt Türkiye ziyaretini Billboard listelerinde 1 numara olan son albümü “The Wind That Shakes The Barley”in Avrupa tanıtımı kapsamında gerçekleştirecek.

Sanatçı daha önce Ancient Muse albümünde İstanbul ve Türk müziklerine göndermeler yaparak büyük ilgi görmüştü. Ünlü  Katibim (Üsküdar’a giderken) parçasının esas alındığı “Sacred Shabbat” ve  yoğun ud ve kanun sesleri ile  süslü “The Gates of İstanbul” başta olmak üzere İstanbul ve Türk müziklerine yolculuk yaptığı albümle tüm dünyada büyük ses getirmişti. Mckennitt, Ancient Muse albümünün tanıtım filmini ‘Peri Bacaları’nda çekmişti.

Sanatçının son albümü “The Wind That Shakes The Barley”, dokuz geleneksel kelt şarkısından oluşuyor. İskoçya, İrlanda, Galler bölgelerinde yaygın olan geleneksel kelt müziğini yepyeni bir albümle bir kez daha tüm dünyaya sunuyor. Kelt  müziğinde, keman, gitar, arp, gayda ve flüt gibi çalgılar önemli yer tutarken, albümde sanatçı kendi yazdığı bir şarkıya da yer vermiş…

Loreena McKennitt, 27 Mart 2011 Pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında Beyoğlu D&R Mağazası’nda hayranlarıyla buluşarak albümlerini imzalayacak. Sanatçı ziyareti kapsamında 28 Mart Pazartesi günü basına özel röportajlar verecek.

Sanatçı yeni albümü hakkında “Zaman zaman, yaşanan deney ve zamana göre, insanın geçmişteki köklerine ya da başladığı yerlere dönmesi ve bir zamanlar sevip, hala sevmeye devam ettiği şeyleri tekrar hissetmesi için bir çekim olur” diyor.

Sanatçının son albümü 87 yıllık geçmişiyle Türk müzik dünyasının en eski ve öncü şirketlerinden Odeon Müzik etiketiyle yayınlanıyor.

the wind that shakes the barley the wind that shakes the barley arka