“Tek Yüzük”ün En Çılgın Takipçisi!

lotr maratonu

Yüzüklerin Efendisi serisinin en büyük hayranı olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Bir daha düşünün.

David Neary (26) İrlandalı bir serbest gazeteci. Kendisi aynı zamanda tam bir Yüzüklerin Efendisi fanatiği… Bu hayranlığı ona bugüne kadar 2,000 € civarında para harcatmış. Yine de her yıl “Yüzüklerin Efendisi maratonu” düzenlemeye devam ediyor David, – Frodo hayranı dostlar için 11 saatlik bir film izleme seansı.

Hobbit’i ilk kez 13 yaşında okudum.” diye söze başlıyor David. “Ve ona deliler gibi aşık oldum. Onun hemen ardından ise diğer kitaplara başladım.”

    “Tolkien Orta-Dünya’yı ve onun sakinlerini öyle nefes kesici detaylarla anlatıyor ki – tabiatı, yapıları ve kostümleri – Bu fantastik dünyanın içine çekilmemeniz imkânsız…”“Filmler çıkıncaya kadar Yüzüklerin Efendisi fanatikliğim kitapları okumak ve yeniden okumaktan ibaretti – buna Tolkien’in Silmarillion gibi diğer kitapları da dâhil.”

    “Fakat Yüzüklerin Kardeşliği’ni sinemada izledikten sonra büyücüler ve orclar gibi giyinip sahte savaşlar sahnelemek mükemmel derecede kabul edilebilir bir hareket haline geldi.”

    “Birdenbire Star Wars fanatikleri ciddi bir rakiple karşılaştılar! Serinin son filmi olan Kralın Dönüşü yayınlandıktan sonra ben ve dostlarım boşluğa düştük ve yapacak yeni bir şeylere ihtiyaç duyduk.”

    Yüzüklerin Efendisi Maratonu böyle doğdu. 2004 yılından beri bu maratona ev sahipliği yapıyorum. 11 saat boyunca tüm filmlerin genişletilmiş versiyonlarını arka arkaya izliyoruz. Tuvalet aralarını da katarsak tam 13 saat!”

    “Her filmi ya sırasıyla ya da karmaşık bir sırayla en az 20 kez izledim. 2009’da ise İki Kule filminin canlı orkestra eşliğinde Radio City Music Hall’deki özel gösteriminde izleyebilmek için New York’a uçtum.”

Elfçe, İrlanda dilinden daha fazla konuşuluyor!

    “Kitaplar, DVDler, sinemalar ve koleksiyon malzemeleri için yaklaşık 2,000 € para harcadım. Bir Tolkien fanatiği olduğumu ise asla saklamadım. Ve ne zaman biri bunu alay konusu etse, ona sadece dünya üzerinde Elfçenin İrlanda dilinden çok daha fazla konuşulduğunu hatırlatmakla yetindim.”