Age of the Dragons (2011)

age of the dragons top

Tolkien hayranları ve fantastik severlerin gözü kulağı, çekimlerine geçtiğimiz günlerde başlanan Hobbit filmindeyken, türün severlerine kucak açan bir başka fantastik film beyaz perdeye geliyor.

Age of the Dragons (Ejderhalar Çağı) adıyla bu sene vizyona gelen film, ünlü Moby Dick eserinin farklı bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bol ejderhalı ve macera dolu olan Age of the Dragons’un konusu ise şöyle:

Age of the Dragons (Ejderhalar Çağı), Herman Melville’nin bir klasik olan Moby Dick romanının yeniden canlandırmasıdır.

Kaptan Ahab ve tayfası, ejderhaları, mistik ülkelerinin kaynağı olan sülfürik asit için avlarken onlara karizmatik bir zıpkıncı olan Ishmael katılır. Ahab’ın güzel ve sert kızı Rachel, av teknesini sürmektedir. Ahab’ın ailesini katleden ve onun yüzünü yaralı ve hırpalanmış bir hale sokan Beyaz Ejderha’dan intikam alma takıntısı, mürettebatı karanlığın kalbinin derinliklerine doğru sürükler.

Beyaz Ejderha’nın ininde Ahab’ın sırrı ortaya çıkacaktır ve Rachel onu evlat edinen babasının karanlık yolunda yürümeyi ya da Ishamel ile yeni bir hayat kurmak arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Anlaşılan, Hobbit’in haberlerini merakla takip ederken, şimdilik içimizdeki fantazya aşkını kısa bir süreliğine bu film ile bastıracağız.

Yönetmen: Ryan Little
Senaryo: Mckay Daines, Anne K. Black, Gil Aglaure
Yapımcı: Steven A. Lee, Peter Urie, Devin Carter, Joe Pia, Gil Aglaure, Mckay Daines
Görüntü Yönetmeni: John Lyde
Müzik: J. Bateman
Oyuncular: Danny Glover, Vinnie Jones, Corey Sevier, David Morgan, Kepa Kruse, Larry Bagby, Sofia Pernas
Filmin Websitesi: www.ageofthedragonsmovie.com
Süre: 1 saat 30 dk

Filmin fragmanını hemen alttan izleyebilir, dilerseniz buraya tıklayabilirsiniz.