İzmir Kitap Fuarı Bugün Başlıyor!

izmir kitap fuari 2011 top

Kitaba Yolculuk İzmir ile devam ediyor!

Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 16-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenecek 16. İzmir Kitap Fuarı, bugün saat 12.00’de düzenlenecek törenle kapılarını açmaya hazır!

Bu sene 340 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 130 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacaktır.

Refik Durbaş: Bir Hayatın Şiiri

izmir kitap fuari 201116. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu Türk şiirinin önemli ismi şair-yazar Refik Durbaş olacak. Durbaş, fuar süresince düzenlenecek etkinliklerle okurlarıyla bir araya gelecek.

10 Şubat 1944‘te Erzurum‘un Pasinler ilçesinde doğan Refik Durbaş yaşamın önemli bir bölümünü İzmir’de geçirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki öğrenimini bitirmeden ayrıldı. 19651968 arasında çeşitli işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde düzeltmenlik yaptı. İlk şiiri İzmir’de Ege Ekspres gazetisinin sanat sayfalarında yayınlandı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi dergilerdeki şiirleriyle dikkat çekti. Arkadaşlarıyla birlikte 19621964 arasında “Evrim” dergisini, 1967‘de de “Alan 67” dergisini yayınladı. 1971‘de ilk şiirlerini Kuş Tufanı adlı şiir kitabında topladı. 19721974 yıllarında “Yeni A” dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Gazetelerde sanat sayfaları hazırladı. 1992 yılında Cumhuriyet gazetesinden emekli oldu. Köşe yazarı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Okur ve Yazar Buluşmaları

Dokuz gün süresince yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacaktır. Bu kapsamda Refik Durbaş, Murathan Mungan, Füruzan, Can Dündar, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Zeynep Oral, Oya Baydar, Altan Öymen, Ahmet Telli, Yekta Kopan, Tuğrul Keskin, Latife Tekin, Ayşegül Devecioğlu, Nihat Behram, Hakan Günday, Ataol Behramoğlu, Muazzez İlmiye Çığ, Nazlı Eray, Mavisel Yener ve pek çok değerli şair, yazar ve bilim insanı İzmir Kitap Fuarı’nda etkinlik ve imza günlerinde yer alacaktır.

Fuar’ın Sergileri

Dünyanın yaşayan en büyük fotoğrafçılarından biri kabul edilen Ara Güler; 60 yıllık sanat yaşamından bir seçkiyle, “Eller ve Yüzler” başlıklı fotoğraf sergisiyle İzmir Kitap Fuarı’nda. Kırmızı Yayınları tarafından TÜYAP’ın ev sahipliğinde düzenlenen sergide sanatçının elliye yakın fotoğrafı sergileniyor.

Fuar’ın bir diğer sergisi ise bu sene 100. yaşını kutladığımız edebiyatımızın önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz’ın yaşamının çeşitli dönemlerine ait fotoğrafları, kitap kapakları ve el yazıları yer alıyor. Kitapseverlerin bir yaşama tanıklık edecekleri “Rıfat Ilgaz 100 Yaşında” sergisi Çınar Yayınları tarafından düzenleniyor.

16. İzmir Kitap Fuarı 16-23 Nisan 2011 tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri, 24 Nisan 2011 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Daha detaylı bilgi ve ulaşım için buraya tıklayabilirsiniz.