501. Lejyon Türkiye Görev Başında!

501 Lejyon top5

İsmini Darth Vader‘ın özel askeri birliğinden alan ve Star Wars filmlerindeki kostümlerin bire bir aynısını giyerek, hayır işlerine katılan gönüllülerden oluşan 501. Lejyon’nun Türkiye Bölüğü ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle “Has Imperium / Onlar Birer Dilek Tuttu, Biz Gerçekleştiriyoruz” adlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Türkiye’de engelli hakları ile ilgili çeşitli projeler üreten ve kongreler düzenleyen Özürlüler Vakfı yararına, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü A Blok Girişinde, 30 Nisan Cumartesi günü Star Wars filmlerinde yer almış Darth Vader (Ateş Çetin), Boba Fett (Emre Yaşar) , Stormtrooper (Cansu Korkmaz), Imperial Crew (Togan Yenici) gibi unutulmaz karakterlerin birebir kostümlerini giyen 501. Lejyon üyeleri, 3 yaşından 20 yaşına kadar tam 80 engelli çocuğun önceden dilemiş oldukları hediyelerini takdim etti ve onlara mutlu olacakları bir gün yaşattılar.

Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin bulunduğu Has Imperium projesi kapsamında, engellilerden oluşan bir perküsyon grubu da konser verdi.

Facebook üzerinden yayınlanan etkinlikten fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.