“Assassin’s Creed”den Yeni Detaylar!

assassins creed revelations top

Game Informer’da “Assassin’s Creed Revelations” oyunu ile alakalı yeni detaylar verildi.

SPOILER UYARISI!

Oyun önceden duyurulduğu gibi İstanbul‘da geçecek ve İstanbul 4 büyük bölgeye bölünecek (Constantin, Beyazıd, Imperial ve Galata). Başka bir önemli olay ise Ezio oyun geçtiği dönemde 50 yaşını geçmiş olacak. Daha fazlasını aşağıda bulabilirsiniz;

– Oyunun büyük bir kısmı 4 büyük bölgeye ayrılmış olan (Constantin, Beyazıd, Imperial ve Galata) İstanbul’da geçecek.

– Ayrıca Kapadokya’ya gideceğiz.

– Ezio bu oyunda 50’li yaşlarda olacak.

– Ezio “hookblade” adında yeni bir eşyaya sahip olacak ve bunu şehrin etrafında kısa yollar oluşturmak için kullanacak. UBI’nin açıklamasına göre bu, silah hareket kabiliyetini %30 oranında arttıracak.

– Ayrıca “Hookblade”i kombo yaparak düşmanlarınıza ulaşıp onları çekmek için kullanabileceksiniz.

– Ezio artık meslek sistemi yardımıyla bomba üretebilecek. UBI’nin açıklamasına göre 300’den fazla çeşitte bomba olacak.

– Artık daire/B kombinasyonu “hookblade” adlı silahı, üçgen/Y kombinasyonu ise yaylı silahların kullanılması için düzenlendi.

– Kartal görüşü, kartal duyusuna dönüştürüldü. Kartal duyusu bir karakter üstüne odaklanmamıza ve nerede olduğunu görmemizi sağlayacak. Amancio’nun açıklaması şöyle: “Odaklandığınız karakterin nereye gideceğini tahmini olarak bileceksiniz, bu sayede odaklandığınız bir nöbetçi askerin yürüyeceği yolu tahmin edip aynı yol üstünde bombalar ve tuzaklar kurabileceksiniz.”

– Muhafızları düşmanlıktan nötr hale çevirebileceksiniz. Yeni bir sistem geliştirmek için Borgia Kuleleri konseptinde değişimler yapıldı. Şehir boyunca bir çok suikastçi ini ile karşılaşacağız ve Tapınak Şövalyelerinin varlığına son vermek için bir çok saldırı görevi yapmamız gerekecek. (UBI’nin açıklamasına göre Borgia Kuleleri’nden daha fazla seçenek olacak.) Bir ine sahip olduğunuz zaman o bölgedeki binaların çatı katlarında halat bağlantılarla kısa yollar oluşturabileceksiniz.

– Tapınak şövalyelerinin ardından kendi askerlerinizi gönderebileceksiniz. Bunu kontrol ettiğiniz herhangi bir inden gerçekleştirebileceksiniz. Ayrıca usta suikastçi belirleyip o inin şövalyeler tarafından ele geçirilmesini önleyebilirsiniz.

– Suikastçilerin level atlama mekaniği 10’dan 15’e yükseltildi.

– Daha gerçekçi yapmak için geleneksel yan görevler ve rastgele görevler konuldu. Mesela bir görev için koştururken bir dükkanın soyulduğuna şahit olabileceksiniz yada ufak bir kız sizden yardım isteyecek.

– Mocam adı ile kullanılan yeni bir teknoloji ile görüntülerde çok değişik ve gelişmiş bir yapı ile karşılaşacağız.

– Desmond, Animus içerisine tekrardan yerleştirildi. Burada “Black Room” (Karanlık Oda) denilen güvenli bir mod bulacak. Böylece Desmond’un kayıp anılarına ulaşabileceksiniz.

– Desmond ile ilgili olan bölüm, hikaye-bulmaca çözme tarzı olacak. Maniplasyon ve oyun içerisindeki geometrik yaratımlarla Desmond parçalanmış bilinçaltını bir araya getirmeye çalışacak.

– Multiplayer özelliği geri dönüyor ancak bu sefer hikaye üstüne daha çok odaklanacaklar.

– Son olarak karakterinizin görünüşünü, silahları ve guild yapısını oyuncu belirleyebilecek.